I det fynske folks tjeneste

DF'er: Vi skal ned på under ti skoler

Der skal lukkes skoler i Assens Kommune. Så klar er meldingen fra DF-politikeren Hans Bjergegaard, der sidder i Børne- og Uddannelsesudvalget.

I dag er der 14 folkeskoler i Assens Kommune. Men i fremtiden skal mindst fem af dem lukke, hvis det står til Hans Bjergegaard, der sidder i byrådet for DF:

- Vi skal ned på et en-cifret tal. Men jeg tør ikke sige, om vi skal ned på 6, 8 eller 9 folkeskoler.

Hans Bjergegaards partikollega og formand for Dansk Folkeparti i Assens Kommune, Jens Henrik Thulesen Dahl melder også om lukning af skoler, hvis ikke der rettes op på økonomien:

- Som økonomien ser ud nu, og hvis prognosen for antallet af børn holder, så går det den vej. Så skal der lukkes skoler.

Han henviser til, at kommunen i løbet af de næste tre år vil få 300 færre skoleelever. Samtidig mister skolerne et tilskud på 14,6 mio. kroner, som skolerne har fået til folkeskolereformens opstart.

Jens Henrik Thulesen Dahl vil ikke sige, om han er enig med Hans Bjergegaard i, at der skal være under ti skoler i Assens Kommune. Men han afviser, at der er uenighed i den politiske gruppe.

- Der er ingen modsætning i det, jeg siger, og det Hans Bjergegaard siger. Det handler om, hvordan økonomien vil tegne sig. Hvis vi ikke gør noget, så vil skolerne lukkes ned af sig selv.