I det fynske folks tjeneste

Dommens dag i sag om giftig campingplads

Efter mere end fire år bliver der tirsdag sat punktum for en sag, hvor Assens Kommune har solgt en forurenet grund til en lokal campingplads.

Sagen handler om et område, som kommunen tilbage i januar 2013 solgte campingpladsen. Efterfølgende viste det sig, at jorden var så forurenet, at den ikke kunne bruges til camping. Foto: Ole Holbech

Sagen handler om et område, som kommunen tilbage i januar 2013 solgte campingpladsen. Efterfølgende viste det sig, at jorden var så forurenet, at den ikke kunne bruges til camping. Foto: Ole Holbech

En strid mellem Assens Kommune og campingpladsen CampOnes ejer får en foreløbig afslutning ved Retten i Svendborg i tirsdag. Foto: Ole Holbech

1 af 3

En strid mellem Assens Kommune og campingpladsen CampOnes ejer får en foreløbig afslutning ved Retten i Svendborg i tirsdag.

Sagen handler om et område, som kommunen tilbage i januar 2013 solgte campingpladsen. Efterfølgende viste det sig, at jorden var så forurenet, at den ikke kunne bruges til camping.

Kommunen valgte at ophæve handlen, men det ville den nye ejer ikke være med til, og sagen endte hos advokaterne.

Efter fire retsdage i oktober, hvor retten behandlede sagen mellem Assens og ejerne af campingpladsen Camp One, Per og Gitte Blaabjerg, falder dommen ved middagstid tirsdag.

Læs også Assens solgte forurenet grund: Nu skal sagen i retten

Campingpladsen Camp One Assens Strand drives af datter og svigersøn Louise Blaabjerg og Christian Skytte Hansen.

På Facebookgruppen Bevar CampOne Assens Strand skrev medejer af campingpladsen Camp One, Gitte Blaabjerg, søndag:

Så er der 42 timer tilbage til domsafsigelsen. Det er alt for spændende - og det er svært ikke at tænke på andet, da det har en kæmpe betydning, både for Assens, CampOne, Louise & Christian og selvfølgelig os. Vi håber, tror og krydser alt hvad krydses kan.

Assens borgmester Søren Steen Andersen glæder sig også til en afklaring.

- Sagen har været længe undervejs, og det er derfor meget glædeligt, at vi nu kender tidspunktet for, hvornår sagen kommer for retten, siger borgmester Søren Steen Andersen (V) til TV 2/FYN, da datoerne for retsdagen blev fastlagt.

Læs også Campister går til kamp for deres fristed

Op til 30 millioner kroner
Den anslåede udgift til at rense grunden for kommunen vil ifølge Gitte Blaabjerg, løbe op i mellem ni og 30 millioner kroner. Hun mener imidlertid, at investeringen vil komme mange gange igen til kommunekassen.

- Turisterne er den eneste kundegruppe, der ikke netshopper, men handler i den fysiske butik. Det er vigtigere end nogensinde før med nogle turister i byen, har hun tidligere udtalt til TV 2/FYN.

Har købt endnu en campingplads

På trods af striden om Campingpladsen Camp One Assens Strand har Per og Gitte Blaabjerg fortsat gang i forretningen.

Den 1. december overtog de Holbæk Fjord og Wellness ved Holbæk.

- Vi har som bekendt drevet camping i snart 27 år og føler vi er rigtig godt klædt på til at drive flere campingpladser, samtidig synes vi det er utroligt spændende med stor drift, nye kollegaer, mere ekspertise, nye opgaver samt stort udviklingsportentiale, skrev Per og Gitte Blaabjerg i en pressemeddelelse i forbindelse med overtagelse af pladsen.

På Facebookgruppen Bevar CampOne Assens Strand skrev medejer af campingpladsen Camp One, Gitte Blaabjerg, mandag aften:

- Det bliver svært at lukke et øje i nat.