Drikkevand skal stadig koges på Helnæs

Drikkevand på Helnæs ved Assens skal fortsat koges efter fund af E-colibakterier.

Assens Kommune og Helnæs Vandværk modtog lørdag resultatet af en række prøver, der blev foretaget i løbet af i går forskellige steder på øen samt på Helnæs Vandværk.

- Vi kan se, at prøveresultatet fra selve Vandværket er fint, så det er ikke der, at kilden til forureningen findes. Men der er stadig forhøjet koncentration af E-coli baktier i de andre prøver, som vi har foretaget udvalgte steder på Helnæs, siger miljø- og naturchef Annette Bæk fra Assens Kommune.

Koncentrationen af E-coli er dog betydelig lavere end fredag.

Drikkevand i dunke

Beredskabet har kørt 100 dunke drikkevand til Helnæs Vandværk på adressen Ryet 9. Her kan beboerne på Helnæs, sommerhusejere og campinggæster hente rent drikkevand.

- Det er en god idé at tage sine egne dunke med. Alternativt får man udleveret en dunk ved Vandværket, som man kan fylde og tage med hjem, siger Annette Bæk.

- Vi ved endnu ikke, hvordan forureningen er opstået, ej heller hvad den skyldes. Lige nu er vi i samarbejde med Helnæs Vandværk i gang med at sætte en række nye initiativer i gang, som forhåbentlig kan føre os frem til smittekilden. Blandt andet prøver vi nu at gennemspule hovedledningerne, inden vi foretager nye prøver på ledningsnettet, siger Annette Bæk..

Resultatet af prøverne foreligger først i løbet af på mandag. Kogepåbuddet af drikkevandet gælder derfor indtil videre til på mandag.

Læs mere her