Efterforskning fortsætter i nissehuesag

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har besluttet at fortsætte efterforskningen i nissehuesagen fra Strandmølleskolen i Assens. En centrale efterforsknings-afdeling bliver nu inddraget i sagen.

Anklagemyndigheden har samtidig besluttet, at den videre efterforskning overdrages til en central efterforskningsafdeling, for at sikre, at efterforskningen kan afsluttes hurtigst muligt.

Ved en morgensamling kort før jul havde to drenge i de yngste klasser glemt at tage de obligatoriske nissehuer på.

Skolelederen fik de to drenge til at komme op på scenen og tage tøjet af, og de stod så i hver sin affaldssæk.

På et tidspunkt stak lederen en saks ned i sækkene, mens han talte om at klippe drengenes tissemænd af.

Til sidst blev drengene sendt ud af sækkene, så de stod foran lærere og elever kun i underbukser.

Central efterforskningsmyndighed ind i sagen

Anklagemyndigheden ved Fyns Politi har nu taget stilling til resultatet af efterforskningen, som Assens Lokalpoliti har foretaget.

- Af afhøringerne fremgår blandt andet, at en række personer, som ikke er afhørt, skulle have kendskab til forløbet op til den aktuelle episode, som vi har på en videooptagelse, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Flere skal afhøres

Anklagemyndigheden kan ikke sige noget præcist om tidsperspektivet for en afgørelse.

- Vi er fuldt ud klar over, at sagen fylder meget i lokalsamfundet og udgør en belastning for alle involverede. Derfor har jeg samtidig aftalt med politiledelsen, at den videre efterforskning overdrages til en central efterforskningsafdeling, således at det sikres, at efterforskningen kan afsluttes hurtigst muligt, hvis det skulle vise sig, at antallet af afhøringer griber om sig, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Han ønsker ikke at oplyse, hvilke personer, der skal afhøres om sagen.