I det fynske folks tjeneste

EM i Goalball er kommet til Fyn

Europas bedste Goalball-landshold er kommet til Assens for at dyste i sporten, der er specielt designet til blinde udøvere.

01:27

Her er det et billede fra et lignende arrangement sidste år.

1 af 2

Forstil dig at redde et straffespark med bind for øjnene.

Nogenlunde sådan må det føles for Goalball-udøvere, når de skal forsøge at forhindre modstandere i at kaste den basketball-store bold i nettet bag dem. For de har specielle briller på, der blokerer synet fuldstændigt.

Så spillerne kun kan se sort. Men det kan mange af deltagerne i forvejen kun. Sporten er nemlig designet specielt til blinde. Man behøver altså ikke at kunne se for at dyrke sporten, men til gengæld skal en anden af sanserne være i orden:

- Hørelsen er meget vigtig, for spilleren skal høre hvor bolden kommer. Der er en lille klokke inde i bolden, så den laver lyd, når den triller, siger Mette Holstein Arnesen, der er Eventkonsulent i Dansk Handicap Idræts-forbund.

Ud over at bolden har klokker, er banens streger er løftede en anelse op fra gulvet, så spillerne har mulighed for at orientere sig på banen med følesansen.

Sporten er måske ikke så kendt, men kan godt være medrivende alligevel:

- Første gange jeg så en kamp, blev jeg overrasket over, hvor spændene det var. Man får helt lyst til at råbe og heppe, som man gør andre steder, men det kan man ikke, for spillerne skal jo kunne høre bolden, siger Mette Holstein Arnesen,

Assens vil have flere handicapstævner

EM-turneringen finder sted i Arena Assens i Assens.

Og står det til formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Assens Kommune, Truels Shultz (K), kommer der flere af den slags event til byen:

- Vi har fantastiske rammer. Både i Assens, Vissenbjerg og Tommerup. Og når vi får et vandrehjem i Assens, kan vi også tilbyde overnatning, siger han.

Og han vil gerne fortsætte samarbejdet med Dansk Handicap Idræts-forbund, der er med til at arrangere stævnet.

- Det er dejligt, for vi promoverer Danmark, når vi har sådan et event. Og så får vi gjort opmærksom på, at man sagtens kan dyrke sport, når man er handicappet. Livet går ikke i stå af den grund, siger Mette Holstein Arnesen til TV 2/ FYN.

Du kan se mere om Goalball og EM-turneringen i udsendelsen klokken 19.30.