Fik tilladelse af Kim Larsen i pisserenden: Med et års forsinkelse opføres "Midt om natten"

Frøbjerg Festspil er klar til premieren på musicalen "Midt om natten". Da instruktøren var ganske ung gav Kim Larsen ham personligt lov til at opføre stykket.

De absolut sidste prøver på Frøbjerg Festspil er i gang, og på scenen står instruktør Carsten Friis og korrigerer de sidste rettelser.

Torsdag er der premiere på musicalen "Midt om natten". En musical instruktøren fik rettighederne til en sen nattetime i en pisserende.

- Da jeg var ganske ung stod jeg ved Hansens værtshus i en ordentlig brandert og tissede, og der kom Kim Larsen forbi. Jeg spurgte ham: "Undskyld, Kim Larsen, må jeg ikke lave din film om til en musical?", fortæller Carsten Friis.

- Han var mindst lige så beruset, som jeg var, og så sagde han: "Du kan gøre, hvad fanden du vil, bare jeg ikke skal se lortet".

Carsten Friis tog Kim Larsens ord til sig og har siden da flere gange opført "Midt om natten". Med et års forsinkelse er skuespillet nu klar til at blive fremvist i Frøbjerg.

- Det er fantastisk. Det er et stykke dansk kulturhistorie i virkeligheden. Vi har bare gået og glædet os i rigtig lang tid. Nu kan vi begynde at lege igen, siger Carsten Friis.

Farvel til erfaringen

Festspillene spiller frem til 21. august, og når publikum klapper skuespillerne af scenen den sidste aften, er det også farvel til Nicolai Hede, der spiller Kim Larsens rolle som Benny. 

"Midt om natten" får premiere torsdag, men du kan allerede nu se en smagsprøve på stykket. Frøbjerg Festspil spiller frem til 21. august. Fotograf: Anders Høgh

I år er det femte år, Nicolai Hede er med, men efter sommerferien begynder han på kokkeuddannelsen, og så skal der fremover laves mad om aftenen i stedet for at spilles teater.

- Jeg har brugt over halvdelen af mit relativt korte liv på at spille teater, så det er en sørgmodig oplevelse, fortæller Nicolai Hede.

Frøbjerg Festspil fortsætter dog uden den erfarne skuespiller. Næste år opføres musicalen "Grease".