I det fynske folks tjeneste

Flertal i Assens Byråd vil lukke to skoler

Et politisk flertal i Assens Byråd har i dag præsenteret deres endelige forslag til kommunens fremtidige skolestruktur. To skoler lukkes.

00:18

Video: Reza Saharei

Socialdemokraterne, DF, Enhedslisten i Assens Kommune foreslår i dag, at kommunen lukker to skoler.

Partierne vil lukke Skallebølle Skole og Dreslette Skole. 

Læs også Skolelukninger i Assens: Udvalg trodser byrådet

Skoledistriktet i Skallebølle lægges i stedet sammen med Vissenbjerg Skoles distrikt, mens Dreslette Skole slås sammen med Haarby Skoles distrikt. Og beslutningen ærger Lene Pernille Rasmussen, der forældrerepræsentant i skolebestyrelsen på Dreslette Skolen: 

- Det er ærgerligt, at man fra den gruppe fuldstændig har nægtet at se på, hvad det er for nogle egenskaber, vi har hernede. Og dels også det geografiske.  Der er lang til Haarby forvirkelig mange af os, forklarer hun. 

Politisk uenighed
Skolerne i Assens Kommune har i et halvt år været et brandvarmt emne i byrådet. Politikerne er enige om, at der skal spares på skolerne, men de er ikke enige i, hvor pengene skal spares henne.

Venstre, Konservative og SF meldte fredag i sidste uge ud, at de ikke vil lukke skoler. I stedet vil de spare på hele skoleområdet i Assens. Deres forslag indebærer, at der skal spares 1.381 kroner per elev i kommunen.

Men de tre partier er i undertal i byrådet, og flertallet indstiller skolerne til lukning. Venstre, Konservative og SF kan samle 13 mandater, mens partierne bag det nye forslag har 15 mandater til sammen.

Alt tyder derfor på, at Skallebølle Skole og Dreslette Skole må lukke, når byrådet træffer den endelige beslutning på et byrådsmøde 22. februar.