Forældre til togdræbt 17-årig: - Det må ikke ske igen

Anders Frederiksen på 17 år mistede livet ved en togovergang på Bred Station. En togovergang der skal sikres bedre, siger forældrene.

En mor og en far ser på billeder af deres søn.

- Her er han en lille dreng, der er glad for fodbold. Her havde han sidste skoledag. Og det er det sidste billede, hvor han tager toget hjem. Lige inden det skete, husker Christina Berlin Rasmussen med tårer i øjnene. Ved siden af hende sidder Anders' far.

Den 28. juli mistede deres søn, 17-årige Anders Frederiksen, livet i den lille stationsby Bred ved Vissenbjerg. På togstationen skulle han sammen med nogle venner krydse et spor. Vennerne nåede over, men det gjorde Anders ikke.

- Vi gik helt i chok. Vi troede ikke på, det kunne være ham, fortæller Christina Berlin Rasmussen, da TV 2 Nyhederne møder dem søndag.

Det er første gang efter ulykken, at forældrene til Anders giver interview. Og det gør de, med et helt bestemt formål:

- Det må ikke ske igen, siger Christina Berlin Rasmussen og fortsætter:

- Jeg tænker på alle de lokoførere, der skal opleve det her. Jeg tænker på de mennesker, der har siddet i toget. Og jeg vil bare ikke have, det sker igen for andre. Og at andre forældre og pårørende skal have det, som vi har det nu.

Mere sikkerhed

Togovergangen ved Bred Station er sikret med lys og lyd. Der er to parallelle perroner, og man skal krydse et spor, når man skal over på den anden side.

- Der er ikke ret meget plads på midterperronen. Og der er ikke afmærkning nok. Der skal være en bom eller tunnel, man skal ikke krydse et spor, når der kommer toge med 170 kilometer i timen, mener Christina Berlin Rasmussen.

Det samme gør Jakob Haagaard Bro, der er fællestillidsmand og lokofører, Arriva.

- Folk er så fortravlet, at nogle gange glemmer de at holde øje med sig selv. Lav en gangbro henover. Det er ikke kæmpeinvesteringer. Det er noget, der burde kunne lade sig gøre, siger han til TV 2 Nyhederne.

Savnet

Anders og hans venner havde været til torsdagskoncert i Kongens Have. De var på vej hjem til Anders, da det skete. Han havde hverken musik i ørene eller telefon i hænderne. Alligevel skete ulykken.

Nu ønsker Anders' forældre, at det ikke sker for andre. Og imens mindes de deres søn som stolte forældre. En fodbolddreng, målmand i Næsby BK, og en glad dreng der netop skulle starte på Tietgen Handelsgymnasium.