I det fynske folks tjeneste

Frimurerne inviterer de ældste borgere på sejltur med Fulton

Frimureriet fejrer i år 225 års jubilæum på Fyn, og derfor har de inviteret 165 ældre medborgere på sejltur med Fulton.

1 af 7

165 ældre borgere fra Assens, Faaborg og Nyborg får sig i denne weekend en oplevelse for livet: En sejltur med skonnerten Fulton af Marstal.

Arrangement består i en tre-timers sejltur fra hver af de tre byer, Assens, Faaborg og Nyborg med godt 55 medborgere pr. tur fra plejehjem, ældreboliger og bofælleskaber.

- Vejret er fantastisk, sol og hav byder sig til fra sin allerbedste side i disse dage, og Fulton med besætning strutter af stolthed og sejlerhistorie, skriver Jørgen Stampe Mikkelsen fra Frimurerne i en pressemeddelelse.

Torsdag eftermiddag sejlede Fulton fra Assens Havn og tog passagerne på en flot og solfyldt tur rundt om Bågø for fulde sejl.

Fredag blev det sydfynske Øhav besejlet fra Faaborg med en skøn rolig tur rundt om Avernakø og Bjørnø, og i dag bliver Storebælt udfordret ved Nyborg og Sprogø.

Fultons historie

Den tremastede skonnert Fulton blev bygget i 1914-15 på C.L. Johansens skibsværft i Marstal på Ærø.

Skonnerten sejlede blandt andet med klipfisk fra Newfoundland til Spanien. I en periode sejlede Fulton under svensk flag, men de fleste kender nok Fulton fra tiden som skoleskib.

Fulton sejlede fra 1970 til 1987 under Mogens Frohn ledelse med socialt belastede unge, som blev anbragt på Fulton Stiftelsen i Assens.

Skoler og andre institutioner havde mulighed for at sejle med Fulton og besætningen.

Mange hører navnet Fulton og tænker på Mogens Frohn Nielsen, der var skipper til 1987. Han stod for kæft, trit og et kærligt knus og lagde ikke skjul på, at hvalpene fik et drag over nakken, hvis de havde fortjent det.

Kilde: fulton.dk samt wikipedia