Fyn rundt på knallert: Trods startproblemer nåede Hans øen rundt på 24 timer

Sidste år sejlede Hans Peter Skov Hansen Fyn rundt på en tømmerflåde for en god sag. I år ville han køre øen rundt på en gammel knallert på ét døgn.

Hans Peter Skov Hansen kørte fredag eftermiddag ud på en 353 kilometer lang køretur på sin gamle SCO-knallert fra 1974. 

Den lyseblå knallert med sine originale rævehale skulle nemlig forsøge at køre Fyn rundt på 24 timer for at samle penge ind til økonomisk trængte familier.

Selv om turen bød på startvanskeligheder for den gamle knallert, der måtte løbes i gang adskillige gange, så skal der mere til for at slå asseneseren ud af kurs. 

- Mit mål er at intet er umuligt. Jeg havde regnet med at nå det, for med mine projekter går jeg all-in, og så skal det nok lykkes, siger Hans Skov Peter Hansen, efter at være hjemvendt fra sin tur. 

De seneste år har asseneseren overrasket med flere finurlige projekter med et godtgørende formål. Sidste år sejlede han på fem dage hele øen rundt på sin selvbyggede tømmerflåde.

- Sidste år tog jeg jo tømmerflåden rundt på fem dage. Denne gang tænkte jeg, at når jeg nu har min knallert; hvorfor så ikke tage turen rundt på ét døgn i stedet for? siger Hans Peter Skov Hansen.

Der var problemer med at få gang i den gamle fynskproducerede SCO-knallert fra 1974. Til sidst måtte han skifte den ud med en Puch Maxi.
Der var problemer med at få gang i den gamle fynskproducerede SCO-knallert fra 1974. Til sidst måtte han skifte den ud med en Puch Maxi.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

Udskiftning af knallert

På sin tur havde han allieret sig med den lokale klub Redneck Riders, der skulle følge ham på sin rute rundt i det fynske landskab.

En af klubbens medlemmer endte også med at blive hans redning, eftersom han til sidst måtte opgive at fortsætte ruten på den gamle fynskproducerede cykel, som ikke ville komme ordentlig i gang. 

- Jeg måtte til sidst få stukket en anden knallert i hånden, tilføjer han.

Turen foregik hele vejen rundt langs den fynske kyststrækning. Han skulle blandt andet forbi Kerteminde, Otterup, Svendborg og Faaborg. 

Turen langs den fynske kyst gik i starten fint, men da "Vorherre åbnede for sluserne" blev det for alvor en hård omgang for knallertføreren, fortæller han.

Her fulgte regnvejret ham hele vejen til Nordfyn. Omkring midnat var han forbi klubben Knallert Rockerne for at lune sig på en kop kaffe, fortæller Hans Peter Skov Hansen og fortsætter:

 - Jeg frøs så meget til sidst, og jeg var samtidig så træt og gennemblødt. Til sidst tænkte jeg, at hvis jeg nu pisser i bukserne, så varmer det måske, indtil jeg når tilbage til mit hjem?

Efter 24 timer landede Hans Skov Peter Hansen i selskab med klubdrengene endelig på slutpositionen i Haarby lørdag eftermiddag.

En træt og gennemblødt Hans Peter Skov Hansen fra aftentimerne på sin tur rundt i det fynske på knallert.
En træt og gennemblødt Hans Peter Skov Hansen fra aftentimerne på sin tur rundt i det fynske på knallert.
Foto: Privatfoto

Vil give børn en god sommer

Under turen blev det kun til halvanden times søvn for Hans Peter Skov, men det er det hele værd.

For Hans Peter Skov Hansen håber, at den lange køretur på en Puch Maxi i stedet for SCO-knallerten alligevel kan samle nok penge ind til at kunne give økonomisk trængte familier en sommerferie med gode oplevelser.

- Mange familier har ikke mulighed for at tage på sommerferie, og det synes jeg, er synd for børnene, siger han og tilføjer: 

- Hvis bare jeg kan sende en bus fuld af familier afsted på sommerferie, så er jeg glad.

Han fortæller, at flere allerede har lagt penge for at støtte den gode sag. Indtil videre er der samlet omkring 5000 kroner ind via mobilepay. Men der kan stadig komme mere, lyder det. 

Hvis man vil støtte Hans Peter Skov Hansens indsamling, så kan interesserede stadig sende donationer via mobilepay. Derudover har han også oprettet et cvr-nummer til indsamlingen, så foreninger og virksomheder også kan donere.

Efter turen er afsluttet fortæller Hans Peter Skov Hansen, at det formentlig ikke bliver sidste gang, at han skal køre Fyn rundt på knallert. For han skal tage revanche med sin gamle SCO-knallert på et senere tidspunkt.

- Jeg har jo ikke kørt Fyn rundt på min knallert, og det irriterer mig. Jeg skal derfor have kørt turen på Fyn med min SCO-knallert.

Du kan se den vanskelige start for køreturen i indslaget her:

Fotograf: Mikkel Skov Svendsen

Sidste år stævnede Hans Peter Sov Hansen ud fra Assens i hans hjemmebyggede tømmerflåde. Dengang formåede han at samle 7.000 kroner ind til familier med et stramt budget. Her kan læse om fynboens fem dages sejltur gennem beskedkorrespondancer og videoer sendt direkte fra bølgen blå.