Gård nedbrændt: Lyn slog ned i hus på Fyn

Der har sent onsdag eftermiddag været brand i en gård ved Tommerup. Et lyn slog ned i husets tag under voldsomt tordenvejr.

Et lyn er slået ned i et stråtækt hus i Skovstrup ved Tommerup, og der har været brand i huset. Det oplyser vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen til TV 2/Fyn.

- Det er overvejende sandsynligt, at det er et lyn, der er slået ned i taget, siger Hans Jørgen Larsen, der fortæller, at politiet har talt med øjenvidner, der beretter om voldsomme lynnedslag. 

Familien, der bor på gården, var hjemme, men slap ud af huset med livet i behold. Herefter alarmerede de brandvæsen og politi.

- Der har ikke været fare for nogen mennesker eller dyr, siger Hans Jørgen Larsen.

Gården, der ligger på Skovstrupvej mellem Tommerup og Skovstrup, er delvist brændt ned, viser videooptagelser fra branden.  

Voldsomt tordenvejr

Politiet fik anmeldelsen klokken 17.23. Politiet er ved 18.30-tiden ikke længere til stede i forbindelse med branden, som Beredskab Fyn er i gang med at slukke. 

Klokken 19.45 var slukningsarbejdet fortsat i gang. 

- Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer onsdag aften med to mand og redningskran ved bygningsbrand i Skovstrup ved Tommerup, oplyser operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou på Twitter. 

Uvejret onsdag eftermiddag er blot det seneste, der er skyllet ind over Fyn i løbet af dagen. 

Politiet fik anmeldelsen klokken 17.23. 
Politiet fik anmeldelsen klokken 17.23. 
Foto: Local Eyes
Regn- og tordenbyger ramte igen det meste af Fyn onsdag eftermiddag. 
Regn- og tordenbyger ramte igen det meste af Fyn onsdag eftermiddag. 
Foto: DMI/TV 2 Vejret

Der har flere steder været lokale skybrud og voldsomme tordenbrag i løbet af onsdagen, hvor det har buldret ad flere omgange siden morgenstunden. 

De store tordenbyger skyldes en ustabil luft, som skabes, når luften er varm ved overfladen og kold i højden. Det meste af onsdagen har temperaturen ligget på omkring 25-28 grader. 

Tordenbygerne, der ramte onsdag eftermiddag, har passeret Fyn i denne omgang, men mere nedbør og flere lyn kan være på vej senere på aftenen. 

Opdatering
Clock19. jun 2019, kl. 21:30
Brandvæsenet er fortsat i gang med efterslukning i forbindelse med branden. Politiet kan ikke oplyse nærmere om den præcise brandårsag og skaderne før torsdag, oplyser vagtchef Hans Jørgen Larsen onsdag aften.