I det fynske folks tjeneste

Gavl styrtede ned ved solcenter

Flere kvadratmeter gavl i Damgade i Assens styrtede lørdag eftermiddag ned ved siden af solcenter. Mandag morgen er vejen fortsat spærret.

00:24

Dagen derpå er Damgade fortsat spærret. Video: Natacha Djervad

00:16

En del af gavlen i Damgade 1 i Assens er styrtet ned på gaden.

En del af gavlen i Damgade 1 i Assens er styrtet ned på gaden. Foto: Christian Thøgersen/Localeyes

1 af 3

Det øverste af en gavl på en bygning i Damgade i Assens styrtede lørdag eftermiddag ned på nabohuset og videre ned på gaden.

Læs også Stort tyveri af fyrværkeri fra idrætsklub

Ifølge Fyns Politi er der ikke meldinger om tilskadekomne. Til gengæld er to biler på gaden blev beskadiget.

- Politiet er til stede og assisterer beredskabet. Vi er den koordinerende myndighed, oplyser vagtchef Henrik Krøjgaard fra Fyns Politi.

Ifølge Local Eyes' fotograf på stedet drejer det sig om flere kvadratmeter gavl i den tre etager høje bygning på hjørnet af Damgade og Ladegårdsgade, hvor der ligger et solcenter i stueplan.

Opdatering

  • 28. dec 2019 kl. 18:34 Ved 18.30-tiden konstaterer vagtchef ved Fyns Politi, Henrik Krøjgaard, at ingen personer er kommet til skade ved nedstyrtningen. Til gengæld er to biler på gaden blev skadet. Han oplyser samtidig, at det endnu er uvidst, hvad der er årsag til nedstyrtningen.
  • 29. dec 2019 kl. 13:24 Damgade er fortsat spærret. I første omgang er den spærret indtil klokken syv mandag morgen, men det er muligt, den åbnes før, oplyser vagtchef Ehm Christensen fra Fyns Politi til TV 2/Fyn.
  • 29. dec 2019 kl. 13:34 Per Johannesen, der er indsatsleder i Beredskab Fyn, fortæller, at det endnu er uvist, hvorfor det styrtede sammen. Den ene af de to beskadigede biler er totalskadet. Derudover kan han fortælle, at bygningen står tom. Beboerne bor p.t. hos noget familie.
  • 30. dec 2019 kl. 08:51 Vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi oplyser mandag morgen, at vejen omkring solcentret stadig er spærret af. Ifølge vagtchefen er der planlagt bevogtning sammen med politihjemmeværnet indtil tirsdag morgen. Vagtchefen understreger, at bygningen er stivet af, så der ikke er mere, der kan falde ned. Mandag skal professionelle håndværkere se på skaderne.

Spærret til mandag

På vej ned har gavlen slået hul i taget på nabobygningen. Murstenene landede på fortovet og røg derefter ud på gaden.

Ved 18-tiden er eksperter fra Beredskabstyrelsen på vej til Assens for at vurdere, om bygningen er sikker, og om der skal ske en genhusning af beboerne.

Søndag eftermiddag oplyser Fyns Politi, at vejen formentlig er spærret til mandag morgen. Afspærringen betyder, at man ikke kan køre forbi i bil.

Der har været håndværkere til stede i løbet af søndagen, men det er endnu uvist, hvorfor gavlen styrede ned.