Groft ulovligt fiskeri

Fiskerikontrollen beslaglagde natten til onsdag et stort antal ulovlige og ulovligt placerede ruser ved mundingen af et vandløb i Helnæs Bugt.

Efter en anmeldelse tidligere på ugen tog fiskerikontrollører natten til onsdag til Grubbemølle Ås udmunding i Helnæs Bugt.

I fredningsbæltet ud for åens munding fandt kontrollørerne 39 dobbelte kasteruser, som indeholdt 50 havørreder, ni ål og et betragteligt antal skrubber.

Ruserne var anbragt, så de afspærrede åens udløb totalt og ikke gav en chance for for eksempel ørrederne, der netop i denne tid søger op i vandløb for at gyde.

Uansvarligt og groft

- Dette rovfiskeri er fuldstændig uansvarligt og noget af det groveste, jeg har set, siger Claus Wille, leder af Fiskeridirektoratets afdeling i Fredericia.

Han tilføjer, at der ikke kan være tale om almindeligt fritidsfiskeri, hvor man vil skaffe lidt frisk fisk til middagsbordet derhjemme.

- Dette sker med omsætning for øje, en omsætning som formentlig er sort, siger Claus Wille.

En dyr affære

Fiskerikontrollen har konfiskeret ruserne efter at have tømt dem for fisk, som tilsyneladende slap uskadt.

Ruserne repræsenterer en værdi af omkring 20.000 kroner, og hvis det lykkes at finde ejeren venter der vedkommende en bøde på mere end 10.000 kroner.

Der er fredningsbælter ved stort set alle vandløbs udmundinger i havet fra 16. september til 15. marts.

De dækker et område på 500 meter på hver side af vandløbets udmunding, hvor alt fiskeri er forbudt.

Bekymrende udvikling

Antallet af ulovlige fiskeredskaber er i stigning.

I 2009 fandt fiskerikontrollen 148 ulovlige redskaber.

Pr. november 2010 har de beslaglagt 136 redskaber, og det skal ses på baggrund af at isvinteren har gjort sæsonen fire måneder kortere, så den hidtil kun har været på seks måneder.

- Det er en bekymrende udvikling, siger Claus Wille, Fiskeridirektoratets afdeling i Fredericia.

Vis Grubbemølle å på et større kort