Håndboldglade unge på camp: - Gidsel er min favorit

De danske håndboldherrer spillede mod Egypten tidligt i morges. En kamp, de ikke skulle gå glip af på håndboldcampen Feel Good i Glamsbjerg.

Hele ugen er unge i alderen 13 til 16 år samlet til håndboldcamp i Glamsbjerg, hvor idrætsefterskolen Glamsdalen lægger lokaler til. 

I morges sad de 129 deltagere klar i spisesalen foran storskærmen. De skulle se de danske herrer i aktion til deres anden OL-kamp i Tokyo. Denne gang mod Egypten. 

- Det var sjovt, fordi vi sad alle sammen, og så var der pyntet op, siger Josephine Schultz, som er deltager ved campen. 

For de ikke så morgenfriske var det tidligt at skulle sidde klar klokken kvart over syv. 

- Det var lidt irriterende, fordi man skulle så tidligt op. Men der var god stemning, og alle jublede med, siger Mikkel Toft Legan fra Herning 

Danmark tog sejren over Egypten med et slutresultat på 32-27, og det var de unge deltagere godt tilfredse med. Og særligt en spiller gjorde sig bemærket. 

- Jeg synes, at Gidsel spillede godt, siger Mikkel Toft Legan og tilføjer:

- Som sædvanligt. 

GOG-spilleren er en favorit

Den 22-årige håndboldspiller Mathias Gidsel, som til daglig holder til i håndboldklubben GOG på Sydfyn, scorede under kampen mod Egypten otte mål. 

Og Mathias Gidsel er da også en populær spiller blandt de håndboldglade unge i Glamsbjerg.

Hvem er din favorit på det danske landshold?

- Jeg tror, at det er Gidsel, siger Josephine Schultz og tilføjer som begrundelse: 

- Han er god. Han er god til at passere og udnytte sine muligheder.

Samme svar kom fra Mikkel Toft Legan, der ser op til GOG-spilleren og mener de har lidt den samme spillestil: 

- Jeg synes, han er god, fordi han er vanvittig til finter, scorer mange mål og gør sine holdkammerater bedre, siger han. 

Det er da også gået hurtigt for den unge landsholdsspiller Gidsel, der i efteråret 2020 blev udtaget til herrelandsholdet og i januar 2021 var med til at vinde VM. Her fik han desuden en placering på det officielle all-star-hold for turneringen. 

Siden 2017 har Mathias Gidsel spillet i GOG. Men han har haft mange kampe i det sydfynske. Han flyttede hjemmefra, da han blot var 15 år gammel for at starte på Oure efterskole på Sydfyn. 

Mere end bare håndbold

Campens program byder ikke kun på en masse håndbold for deltagerne. Alt fra styrketræning, svømning til musikquiz og udendørsbiograf er bare nogle af de ting, de unge håndboldspillere kommer til at opleve i løbet af ugen. 

- Håndbold er det, vi har til fælles. Men det er alt det omkring håndbolden, der også giver de gode oplevelser, lyder det fra arrangøren af Feel Good Camp, Daniel Rench. 

Han var med til at starte campen helt tilbage i 2009. 

- Det er alt det andet, der fylder her hos os. Det er alt det sociale interaktion på kryds og tværs, siger han.

Netop det sociale bliver også fremhævet flere gange hos campens deltagere. 

- Der er et godt fælleskab. Du snakker rigtig meget med alle sammen, siger Josephine Schultz, der meldte sig til campen, efter hendes storebror havde været afsted.

Torsdag byder programmet endnu engang på håndbold på storskærm. Men denne gang klokken to om natten, hvor de danske herre skal spille mod Bahrain. 

 - Jeg glæder mig. Det bliver sjovt, siger Josephine Schultz. 

- Man er nok lidt træt, tænker jeg. Jeg tror, at det bliver hårdt at holde sig vågen.

Men så længe stemningen er i top, som den også var under morgendagens storskærmsvisning, går det nok, ifølge Mikkel Toft Legan.

- Jeg tror det bliver lidt sjovt. Jeg tror nok, der skal være en god stemning, selvom folk nok er lidt trætte, siger han.