I det fynske folks tjeneste

Helnæs-vand er nu uden E-coli bakterier

De seneste prøver viser, at E-coli bakterierne nu er væk fra vandet på Helnæs. Det skal dog stadig koges før brug til madlavning.

I en pressemeddelelse skriver Assens Kommune, at de og Helnæs Vandværk netop har modtaget svar fra de seneste vandprøver, der blev taget mandag, og alle prøver er fri for E-coli bakterier.

- Det er selvfølgelig godt nyt - ikke mindst for borgerne på Helnæs. Vi har været i dialog med embedslægen omkring det seneste resultat, og inden embedslægen vil ophæve kogepåbuddet, skal der tages to rene prøver med mindst 24 timers mellemrum. Derfor tager vi en serie nye prøver nu, siger Annette Bæk, miljø- og naturchef i Assens Kommune.

Anbefalingen er derfor, at borgerne på Helnæs fortsætter med at koge alt drikkevand og vand, der bruges til madlavning, indtil resultatet af de nye prøver kendes i løbet af på torsdag.

Det er uvist, om Assens Kommune og Helnæs Vandværk finder frem til, hvad der helt præcist har været årsag til forureningen med E-coli bakterier. Forureningen kan nemlig skyldes mange ting og er lidt som at lede efter den berømte nål i en høstak, skriver kommunen.

- Vi kan konstatere, at der er tale om to forskellige forureningskilder. Den forurening, vi fandt for en uge siden, er vi kommet til livs dels ved at gennemskylle ledningsnettet, dels ved systematisk at gennemgå dele af rørnettet og foretage mindre reparationer. I forhold til den lille forurening med E-coli bakterier, som vi fandt på Vandværket i torsdags, har vi lavet en teknisk gennemgang af Vandværket. Vi har bl.a. udskiftet nogle filtre. De seneste prøver viser også her, at Vandværket nu er helt fri for E-coli bakterier, fortæller Annette Bæk.