Frivillige kan ikke få armene ned efter millionstøtte til museum

Med 3,5 millioner kroner i fondsstøtte kan frivillige på Hørvævsmuseet i Glamsbjerg realisere en gammel drøm om at udvide museets undervisningslokaler.

De store væve på Hørvævsmusset i Glamsbjerg skal ikke sygne hen som støvede museumsobjekter - de skal bruges.

Derfor er de frivillige, der driver museet, særdeles glade over en fondsstøtte på 3,5 millioner kroner til nye undervisningslokaler. 

- Vi kan ikke rigtig få armene ned. Det, der driver os er ikke penge af nogen art, men håndværket, siger Ole Grønbæk, der er PR-ansvarlig for Hørvævsmuseet. 

Pengene har taget flere år at rejse, men nu kan de endelig blive brugt til at realisere ønsket om to undervisningslokaler, hvor det største skal have plads til 20 til 25 store væve. Det mindre lokale skal bruges til undervisning af skoleelever i rammevævning.

Langt flere kurser 

Håbet er, at museet med pengene til de nye undervisningslokaler kan lave langt flere kurser end hidtil. Indtil nu har det været nødvendigt at flytte vævene frem og tilbage efter behov, og det er med - Ole Grønbæks ord - ret bøvlet.

Derfor kommer det til at frigive nogle timer at få det hele samlet ét sted med plads til det hele. 

quote De fleste af eleverne er meget optaget og har hverken tid til at holde pause eller spise madpakker

Ole Grønbæk, PR-ansvarlig Hørvævsmuseet

- Det bliver en stor lettelse, siger Ole Grønbæk.

Overskriften for den nye udvidelse er Fremtidens Hørvævsmuseum, og ifølge Ole Grønbæk er vævning nok et gammelt håndværk, men det kan hurtigt fange de yngstes interesse. Det oplever museets frivillige, når skoleklasser besøger museet.

- De fleste af eleverne er meget optaget og har hverken tid til at holde pause eller spise madpakker, siger Ole Grønbæk. 

Ifølge planen er udvidelsen af de nye undervisningslokaler færdig i sensommeren 2021. 

Hørvævsmusset