Hunden Fonzo til optagelsesprøve

Fonzo er ingen almindelig hund. Onsdag var den til en prøve på et job, der indebærer at han hv er dag er charmerende og glad for mange mennesker.

Belinda Johansen  fra Assens mødte onsdag morgen op til optagelsesprøve med sin hund Fonzo. Hun håbede, at Fonzo ville bestå.

- Jeg er lidt nervøs for, hvad de vil sige til ham og om han vil opføre sig ordentligt. At han er en sød og rar hund, der ikke begynder at gø eller et eller andet mærkeligt, siger Belinda Johansen.

Hvis hund og ejer består alle tests, bliver de en del af TrygFondens korps, der besøger plejecentre. En ordning der har eksisteret siden 2010.

- Besøgshundene kan komme og give en stjernestund, som vi plejer at sige. De kan give en god oplevelse i en hverdag som måske kan være lidt ensformig. De kan være en kontakt til omverdnen som man måske mangler lidt, og de kan røre mennesker, siger projektleder og adfærdsbiolog Galina Plesner fra TrygFonden.

Glad for mennesker

En god besøgshund er en rolig og glad hund, der er glad for mennesker. Og Belinda Johansen og Fonzo bestod prøven.

- Det er bare rigtig godt, og jeg er rigtig glad for det. De havde ikke noget negativt at sige om ham, så det var rigtig godt, siger Fonzoz ejer.