I det fynske folks tjeneste

I dag bliver fremtiden for skolerne i Assens afgjort

Assens skal spare 10,1 millioner kroner på skoleområdet. Tirsdag eftermiddag bliver det besluttet, hvordan kommunen vil finde besparelserne.

Foto: Google Streetview

Opdateret klokken 15.15 med flere oplysninger om de to modeller.
----------------------------------------
Det er afgørelsens dag i Assens. Klokken 17 begynder byrådsmødet, hvor det første punkt på dagsordenen er, at politikerne skal beslutte, hvordan kommunens nye struktur på dagtilbuds- og skoleområdet skal se ud. En struktur, der kan betyde, at to skoler og to børnehaver skal lukke, og at der skal spares et væsentligt beløb pr. elev.

Byrådsmødet er ekstraordinært flyttet til Arena Assens, hvor der vil være fri adgang for alle. Man kan også følge mødet på vores Facebook-side TV 2/FYN og på TV 2/FYN Nyhedskanalen fra klokken 17.

Forstå de to spareforslag

Partierne har op til eftermiddagens byrådsmøde været splittet i to fløje: Venstre, Konservative og SF har talt for det, der kaldes model 1. De har tilsammen 13 af byrådets 29 stemmer. Socialdemokraterne, DF og Enhedslisten er tilhænger af det, der kaldes model 2, og de udgør tilsammen et flertal i byrådet med 15 stemmer. Radikale Venstre synes ikke om nogen af de to modeller.

Kort fortalt går model 1 ud på, at der findes besparelser ved at sænke beløbet pr. elev med 1.381 kroner, skole- og SFO-området får 3,2 millioner kroner mindre i ledelsesbudgettet, daginstitutionerne får 1,4 millioner kroner færre i ledelsesbudgettet, og man vil lukke børnehaven Bøgedal i Bred.

Model 2 går blandt andet ud på, at man sænker beløbet pr. elev med 313 kroner i 2017, 177 kroner i 2018 og 1.177 kroner i 2019. Skole- og SFO-området får 4,8 millioner kroner mindre i ledelsesbudgettet, og man vil flytte overbygningen fra Tommerup Skole til Tallerupskolen. Men det helt afgørende stridspunkt mellem de to fløje har været, at man ved model 2 også vil lukke to skoler, Dreslette Skole og Skallebølle Skole. Desuden vil man i Model 2 lukke endnu en børnehave, Den Røde Æske, der er en integreret del af Dreslette Skole.