Ildsjæle fik en idé - nu er legeplads til en million indviet

Lokale ildsjæle har samlet en million kroner til en ny legeplads i Vissenbjerg til glæde for både skolen og resten af byen.

600 børn var mødt op, da Assens borgmester Søren Steen Andersen (V) klippede den røde snor på byens splinternye legeplads. 

Og straks efter var børnene i fuld gang med at gynge, rutsje og klatre på de mange forlystelser.

- Det er dejligt, siger Tobias Rosenberg Nielsen, mens hans kammerat Oliver Friis kalder det meget fedt. 

- Førhen var der bare forholdsvist tomt. Der var et ildsted og et skur. Det var alt, men nu er der jo en del mere, siger Oliver Friis. 

Forud for den nye legeplads er gået to års arbejde. Her satte Søren Damgaard og to andre fra skolebestyrelsen på Vissenbjerg Skole sig sammen for at lægge en plan for, hvordan man kunne udnytte området ved skolen bedre. 

Og her blev idéen om en legeplads for hele byen grundlagt.

- Der manglede et sted i Vissenbjerg, hvor man kunne samles og lave nogle aktiviteter. Og det tænkte vi, at vi havde pladsen til, siger Søren Damgaard.

Og så gik arbejdet ellers igang.

Gyngerne blev taget i brug med det samme, da legepladsen åbnede.
Gyngerne blev taget i brug med det samme, da legepladsen åbnede.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre

Søgte fonde for at få råd

For at få råd til legepladsen skulle ildsjælene bruge omkring en million kroner. Derfor søgte de om støtte hos en masse fonde, ligesom lokalsamfundet spyttede i kassen. 

Både Nordea, Assens Kommune og det lokale sodavandsdiskotek har været blandt dem, der har bidraget til, at den nye legeplads nu kan tages i brug. 

- Det har været en helt fantastisk modtagelse. Nu har projektet stået i noget tid med byggehegn omkring, og børnene har kunne gå og følge med. Så vi har fået mange spændte tilkendegivelser om, legepladsen ikke snart åbnede.

Og nu det er så endelig sket. 

- Det var jo bare fantastisk at se børnene løbe ind og tage det hele i brug, fortæller Søren Damgaard. 

Skuret blev brændt af

Udover ønsket om et nyt samlingssted for byen, skal forklaringen på den nye legeplads også findes i tidligere episoder på området. 

Det fortæller skolelederen på Vissenbjerg Skole.

- Det var et sted, hvor de unge mennesker i byen samledes og hørte høj musik og hyggede sig. Men hvor det også gik over gevind, og de kom til at lave uheldige ting. De brænder vores skur af, fortæller Gitte Kondrup Ebbesen.

Hun er ligesom børnene derfor rigtig glade for, at skolen og byen nu har fået en nye legeplads. 

- Vissenbjerg Skole har seriøst manglet noget her. Jeg er rigtig glad for det. Det har virkelig manglet. Børn som mig selv kan være meget mere aktive, siger Elizabeth Mirana Christensen, der går i 5.a. 

Legepladsen fylder et stort område og indeholder mange nye stativer til leg.
Legepladsen fylder et stort område og indeholder mange nye stativer til leg.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre