I det fynske folks tjeneste

- Kære borgmester, jeg tror, vi har noget, vi skal snakke om

Borgmesteren i Assens har indkaldt Odenses borgmester til et møde om den ulovlige erhvervsstøtte til entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen.

01:02

Entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen, som i december 2015 valgte at flytte fra Vissenbjerg til Odense, indgik op til flytningen en fortrolig samarbejdsaftale med Odense&Co. om støtte på op til en halv million kroner.

Odense Kommune har vurderet, at støtten er ulovlig, og entreprenørfirmaet har tilbagebetalt de penge, som det har fået i støtte. Søren Steen Andersen (V), der er borgmester i Assens Kommune, er forundret over, at det kunne finde sted, og derfor har han indkaldt Odenses borgmester, Peter Rahbek Juel (S), til et møde. 

Læs også Ny sag i Odense om ulovlig erhvervsstøtte: Fynsk firma betaler penge tilbage

- Det første, jeg gør, er at rette en henvendelse til borgmesteren i Odense og sige: ”Kære borgmester, jeg tror, vi har noget, vi snakke om”. Derfor har jeg inviteret ham til et møde, siger Søren Steen Andersen.

Loven skal overholdes

Borgmesteren er ked af, at entreprenørfirmaet forlod hans kommune, men han er klar over, at det går begge veje. Han forstår dog ikke, hvorfor loven skulle brydes.

- Det, der er det essentielle i det her, er, at spillereglerne bliver holdt, og at lovgivningen holdes, siger Assens’ borgmester.

På mødet vil han give Odenses borgmester mulighed for at forklare sig. Odenses stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, har forklaret, at Skjøde-sagen formentlig er en ”enlig svale”. Stadsdirektøren har ikke kendskab til andre virksomheder, der har fået økonomisk støtte til at flytte.

Borgmester: Stjæl virksomheder fra Sverige og Tyskland i stedet for

Assens’ borgmester opfordrer sine kollegaer på Fyn til at styrke fynsk erhvervsliv i stedet for at snuppe virksomheder på tværs af de fynske kommunegrænser.  

- Det handler ikke om, at vi skal hugge virksomheder fra hinanden. Nej, vi skal have virksomheder fra Stockholm og Hamborg i stedet for – og ikke fra Kerteminde, Assens, Faaborg-Midtfyn og andre steder. Det nytter ikke noget i forhold til Fyn, siger Søren Steen Andersen.

Støtten til H. Skjøde Knudsen var øremærket til brug for rådgiverudgifter i forbindelse med flytningen. Rådgiverfirmaerne skulle blot sende regningen til Odense&Co., når de havde udført deres arbejde.