I det fynske folks tjeneste

Krampeanfald bliver filmet af pædagoger

På et bo- og aktivitetssted i Aarup filmer pædagogerne, når en beboer får et krampeanfald. Herefter kan pædagogerne få eksperters bud på, hvad beboeren fejler.

Krampeanfaldene bliver filmet af pædagogerne, der herefter får gode råd af læger på OUH.

Det er Lindebjerg i Aarup, hvor der bor fysisk og psykisk handicappede, der benytter sig af et nyt IT-system, når en beboer for eksempel får et krampeanfald. Flere af beboerne lider af epilepsi, og derfor skal der reageres hurtigt, når en af dem får et anfald.

Lindebjerg har derfor indledt et såkaldt telemedicinsk samarbejde med Odense Universitetshospital (OUH). Via et internetbaseret datanet er institutionen hele tiden i kontakt med neurologer og pskiatrere på OUH, der kan fortælle, hvordan et krampeanfald skal behandles.

I særlige tilfælde kan personalet på Lindebjerg vælge at filme anfaldet, via datanettet sende det til specialisterne på OUH og herefter få gode råd og vejledning.
- En neurolog kan hurtigt vurdere, om der er tale om et almindeligt krampeanfald, eller om det er noget helt andet, der er galt med beboeren, siger souschef, Michael Henriksen fra Lindebjerg.