I det fynske folks tjeneste

Landmand spærrede tyvens flugtvej med sin traktor 

Da en landmand natten til tirsdag blev udsat for dieseltyveri, reagerede han hurtigt og brugte sin traktor til at spærre flugtvejen. Tyven blev efterfølgende anholdt. 

Natten til tirsdag blev en dieseltyv taget på fersk gerning i nærheden af Tommerup. Foto: Alexander Aagaard

En landmand ved Tommerup var snarrådig, da han natten til tirsdag opdagede, at en person var ved at stjæle diesel på ejendommen. 

Det forklarer Hans Jørgen Larsen, der er vagthavende ved Fyns Politi. 

Læs også Efter skærpelse: Næsten 500 har fået klip på Fyn

- Vi får en anmeldelse fra en landmand omkring klokken halv tre, hvor han ringer og fortæller, at han tilbageholder en tyveknægt, der forsøgte at stjæle diesel fra hans tank, forklarer Hans Jørgen Larsen. 

Landmand sad på lur 

Ifølge politiets oplysninger har landmanden haft problemer med, at der blev stjålet diesel fra hans tank. Derfor sad han denne nat parat og holdt vagt i traktoren.

- Da tyven ankommer, sidder landmanden allerede i traktoren. Så da tyven var godt i gang, kører landmanden traktoren frem, så tyven ikke kan komme væk, siger Hans Jørgen Larsen. 

Fyns Politi havde en patrulje i nærheden, og kort efter blev dieseltyven anholdt på ejendommen på Langstedvej ved Tommerup. Det viste sig desuden, at nummerpladerne ikke matchede med den bil, der blev brugt til tyveriet. 

Anholdt kommer fra Nordfyn

Den anholdte er en 22-årig mand fra Nordfyn, som tirsdag morgen afhøres på politistationen i Odense. 

I den forbindelse er Fyns Politi interesseret i at høre fra personer, der har fået stjålet diesel.

Læs også Nødblus igangsatte redningsaktion

- Han sidder hos os nu og skal afhøres. Har nogen i området været udsat for dieseltyveri, som de ikke har anmeldt, kunne vi godt tænke os at vide det, siger Hans Jørgen Larsen. 

Fyns Politi kan kontaktes på 114.

På billedet ses den mørkeblå Volkswagen Transporter, der blev benyttet til dieseltyveriet. I baggrunden ses traktoren.  Foto: Ole Holbech