Landsbypedel skal lette livet på landet

Den lokale pedel i landsbyen kan f.eks. køre skolebus, slå græs på bypladsen og hjælpe de ældre med at handle

Assens er en af fire kommuner, som har meldt sig til et projekt med at indføre en landsbypedel i Jordløse.

Ove Hagsten Pedersen fra Jordløse håber, at hans landsby kommer med i projektet. Han forestiller sig, at landsbyen kan få de penge, som kommunen bruger på landsbyen.

- Vi kan sagtens selv slå græsset på vores fodboldbaner og grønne områder ved hjælp af frivilligt arbejde. Pengene kan så bruges fra alt fra at plante træer til et nyt forsamlingshus, siger Ove Hagsten Pedersen.

Service tættere på

Fire kommuner har valgt at hyre landsbypedeller for at få en større tilfredshed og service på landet. Pedellen skal stå for det almindelige arbejde med at slå grønne områder, derudover er det op til landsbyens beboere, hvad de ønsker lavet.

- Der er mange eksempler på, at folk undrer sig over, at et skilt for eksempel har ligget på jorden i flere måneder. Kommunen opdager det ikke. Beboerne spørger, hvorfor de ikke selv kan ordne det, siger projektleder Peter Holst fra Landdistrikternes Hus.

Det er Landdistrikternes Fællesråd, som styrer projektet, og ifølge Peter Holst er flere kommuner interesseret, fordi de ved, at det giver større tilfredshed, hvis service flyttes tættere på borgerne.