I det fynske folks tjeneste

Ledige får jobhjælp af skoleelever

Assens Kommune og Ebberup Skole vil sammen de næste tre måneder undervise ledige i IT, så de står stærkere i deres jagt på nyt arbejde

00:13

Hver onsdag eftermiddag mødes ledige i Assens Kommune og borgere fra kommunens psykiatricenter med skoleelever fra 7., 8.,  og 9. klasse fra Ebberup Skole, hvor de yngste underviser de ældste i IT, som de kan bruge i forbindelse med deres jobsøgning.

Eleverne skal selv udtænke undervisningsforløbet under grundig vejledning fra digitaliseringsafdelingen på kommunen og deres lærer, Sille Nordtorp.

- Eleverne lærer på den måde at formidle og tilpasse deres egen viden til mennesker, der ikke ved så meget om IT, som de selv gør det, siger Sille Nordtorp.

Kommunen er gået med i samarbejdet, fordi det ganske enkelt en god idé, som Ebberup Skole bød ind med. I første omgang deltog skolen i den årlige Seniorsurf-dag, hvor ældre borgere kan få hjælp til IT i deres respektive kommuner. Men hurtigt blev samarbejdet udviklet til et undervisningsforløb, som de unge elever skulle stå for.

- De unge mennesker kan undervise på en helt anden måde, end en voksen IT-underviser kan. De bruger nogle andre ord og går ind til opgaverne med større åbenhed, siger Pia Jensen, der er projektleder i afdelingen for digitalisering og velfærdsteknologi i Assens Kommune og uddyber:  

- Samtidig kan vi i digitaliseringsafdelingen også lære dem nogle ting om for eksempel digital post, som man skal huske at tage sig af, når man bliver voksen.

I alt har 15 borgere meldt sig til undervisningen i IT, hvor i alt 20 skoleelever er med. De underviser i alt fra det helt basale omkring internettet til jobnet.dk.

Samarbejdet fortsætter i første omgang indtil sommer, og når de mødes i eftermiddag, er det tredje gang borgere og elever hjælper hinanden.

- Det er gået rigtig godt de første par gange. Nogle af de elever, der ikke synes, at skolen er det nemmeste, vokser med den her opgave, fordi de er enormt dygtige med en computer, siger Sille Nordtorp, som bliver bakket op af Pia Jensen.

- Det er gået rigtig godt indtil nu. Borgerne, der får hjælp, er meget positive.

Her kan du se hele interviewet med Sille Nordtorp. 

07:57 Luk video