Mød Burhan Habash: Sprogpraktik skal give ham job

Burhan Habash er én ud af 20 borgere, som Assens Kommune har sendt i praktik i Bilka.

Burhan Habash har siden 1. oktober været ansat som praktikant i varehuset Bilka. Her arbejder han i afdelingen for børnetøj.

- Jeg er glad, fordi jeg arbejder med tøj, siger han..

Assens Kommune har nemlig indgået en aftale med Bilka om at sende 20 af kommunens borgere i tre måneders pratik i forretningen med henblik på at få dem integreret på det danske arbejdsmarked.

- Det de kommer ud i, det er noget, som faktisk har mulighed for at give jobs senere hen, og Bilka er så stor en koncern, hvor de har mange butikker, hvor de kan blive ansat på sigt, fortæller Araz Khan, der er integrationsmedarbejder i Assens Kommune.

Bilka har indgået samarbejde med Odense, Faaborg-Midtfyn og Assens Kommune, og ved udgangen af 2015 er der godt 40 sprogpraktikanter i butikken.

Burhans tre måneders praktikforløb i Bilka slutter ved årsskiftet. Herefter skal kommunens integrationsteam vurdere, om der kan være en fremtid for ham og de øvrige sprogpraktikanter i Bilka.

- Hvis vi vurderer, de skal fortsætte, så forlænger vi dem i yderligere tre måneders sprogpraktik. Derefter er målet helt klart, at de skal så tæt på ordinære jobs som muligt, siger Araz Khan.

Se mere om Burhan Habash på TV  2/FYN i vores udsendelse i aften kl.  19.30. Det er det første ud af tre afsnit, vi sender op mod juleaften, hvor vi møder nogle af de flygtninge og migranter, der har haft deres hverdag på Fyn gennem året, der er gået.