Montana-regnskab: Vi er blevet mere effektive

Sidste år fyrede Montana i Haarby direktør Gitte Reymann. Med Joakim Lassen, søn af stifteren Peter Lassen, ved roret, er indtjeningen forbedret.

De er blevet bedre til at passe på pengene og mere effektive hos Montana Møbler i Haarby. Det viser det netop offentliggjorte 2015-2016-regnskab.

I forrige regnskabsår var indtjeningen historisk lav - et overskud før skat på 3,4 millioner kroner - og salget af de kendte Montana-reoler skrantede.

Det kostede i sidste ende administrerende direktør Gitte Reymann jobbet i starten af 2015, oplyste bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen ved skilsmissen. 

Siden overtog Joakim Lassen, søn af stifteren Peter Lassen, chefjobbet, og under hans ledelse er overskuddet stort set fordoblet til 6,7 millioner kroner før skat.

Godt nok er bruttofortjenesten - omsætning fratrukket vareforbrug - faldet fra 99 til 95 millioner kroner.

Til gengæld er driften blevet mere effektiv. Der er sparet syv millioner i lønudgifter, og den ordinære drift er forbedret til 9,5 millioner kroner - det bedste resultat i tre år.

Ny strategi

I december 2015 lacerede Montana Møbler en ny strategi. Fokus har været at gøre det mere enkelt for forhandlere og slutkunder at arbejde med Montanas produkter.

Herudover har strategien været fokus på effektivisering af produktion, organisation og nedbringelse af omkostninger.

Den fulde effekt forventes i indeværende regnskabsår.

Ledelsen taler nu om "et markant forbedret resultat" i 2016/17 i forhold til regnskabsåret 2015/16.

Penge på kistebunden

Montana er en velpolstret virksomhed med en egenkapital på 90 millioner kroner og likvide beholdninger og værdipapirer på godt 30 milioner.

Montana beskæftiger i alt 151 medarbejdere i indland og udland.

Nyt fokus

I regnskabsåret 2015/16 har Montana lanceret nye produkter med fokus på entréen, og Haarby-fabrikken søger at være på forkant med nye indretningsmæssige tendenser og dermed være med til at sætte den internationale trend inden for bolig- og kontorindretning.

Selskabets primære produkter er Montana reolsystemet designet af Peter J. Lassen samt borde designet af Peter J. Lassen, Joakim Lassen, Schmidt Hammer Lassen Architects og Arne Jacobsen.

Dertil kommer stole og borde designet af Verner Panton og Salto & Sigsgaard.