Mulle melder sig ud af SF efter 32 år: - Urimeligt, siger ny spydspids

Efter 32 år som SF'er og 28 år som byrådsmedlem for SF i Assens, har Mogens Mulle Johansen valgt at trække sig fra partiet.

Opdatering
Clock30. nov 2021, kl. 16:12
Artiklen er opdateret med udtalelser fra Jeanette Sandberg fra SF.

Med 32 år som lokalpolitiker i SF i Assens har Mogens Mulle Johansen, der i folkemunde går under navnet "Mulle", valgt at sige farvel til partiet og i stedet blive løsgænger i byrådet.

- Det er ikke nemt, men med Jeanettes (Sandberg, red.) udtalelser, så har det været lidt lettere, siger Mulle Johansen.

Beslutningen er taget efter flere dage med røre i partiet, efter der på valgnatten den 16. november udspillede sig et opgør i den lokale partiforening i Assens.

Jeanette Sandberg fik med 438 personlige stemmer mere end dobbelt så mange som Mogens Johansens 200, men alligevel mente han, at det skulle være ham, der kom til at sidde på formandsposten i Uddannelses-, Børn- og Familieudvalget, som SF fik tildelt i konstitueringen.

quote Nu har Mulle (Mogens Johansen red.) meldt sig ud, fordi han ikke vil være socialdemokrat. Der er jo ikke nogen der mener i SF, at vi skal være socialdemokrater

Jeanette Sandberg

Stemmeslugeren fra SF er også ærgerlig over den garvede politikers beslutning om at forlade partiet. Men hun står også fortsat fast, at han har håndteret situationen helt forkert.

- Han har været en dygtig politiker i rigtig mange år. Men jeg synes også, at det er urimeligt, at han vælger at melde sig ud for at blive løsgænger for så at tage SF's mandat og hive det ud af partiet, siger Jeanette Sandberg og uddyber:

- Det synes jeg ikke er fair overfor vælgerne. 

Det var Jeanette Sandberg ikke enig i, og derfor blev der indkaldt til møde i partiforeningen 29. november. Her var 20 medlemmer fra SF mødt op for at deltage.

- Lige på det punkt er Mulle (Mogens Johansen red.) og jeg meget uenige. Det gælder også andre i bestyrelsen. Jeg har aldrig nogensinde aftalt, hvilke personer der skulle sidde på hvilke poster (formandsposter red.) før valget, siger Jeanette Sandberg til TV 2 Fyn.

Vil ikke være Socialdemokrat 

Partifællen Jeanette Sandberg har ifølge Mulle Johansen, lokalformanden Poul Erik Kristiansen og byrådsmedlemmet Flemming Risskov Jørgensen efterfølgende været illoyal og haft en mistænkeliggørende tilgang til partiet.

- Hun vil have et tæt samarbejde med Socialdemokratiet. Men ville jeg være medlem af Socialdemokratiet, så havde jeg nok meldt mig ind, forklarer Mulle Johansen.

quote Jeg er skuffet, men jeg er også lettet over, at jeg er befriet for at skulle have en holdning, jeg ikke har

Mogens Mulle Johansen, byrådsmedlem, Assens Kommune

Både han, Poul Erik Kristiansen og Flemming Risskov Jørgensen trak sig derfor efter mødet sent mandag aften med omgående virkning fra deres poster i bestyrelsen.  

Jeanette Sandberg udelukker heller ikke et samarbejde med Socialdemokratiet. Men Mulle Johansnes udlægning er trukket alt for hårdt op, forklarer hun. 

- Nu har Mulle (Mogens Johansen red.) meldt sig ud, fordi han ikke vil være socialdemokrat. Der er jo ikke nogen der mener i SF, at vi skal være socialdemokrater, siger Jeanette Sandberg.

- Vi mener klart i SF, at vi skal have et tæt samarbejde med alle partier. Men selvfølgelig skal de røde partier være vores tætteste samarbejdspartner. Det er jo den vej, som vi gerne vil gå. 

Men der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at SF ønsker et tættere samarbejde med Socialdemokratiet, end partiet har haft med dem de sidste fire år i Assens Kommune, uddyber hun. 

En lettet lokalpolitiker

Selvom det har været en stor beslutning for den nu tidligere SF'er at melde sig ud af partiet, er han rolig ved beslutningen.

- Jeg er ikke sur. Det kommer der ikke meget ud af. Jeg er skuffet, men jeg er også lettet over, at jeg er befriet for at skulle have en holdning, jeg ikke har, siger han og henviser til det tætte samarbejde med Socialdemokratiet, som Jeanette Sandberg ønsker.

Men politik siger han ikke farvel til, blot fordi han melder sig ud af partiet.

- Min grundholdning har ikke ændret sig, og det vil fortsat vise sig i byrådet, forklarer Mulle Johansen, der fremover vil være løsgænger i Assens Byråd.