Mulle takker nej til udvalgspost: Socialdemokratiet inde i varmen igen i Assens

Løsgængeren Mogens Mulle Johansen har valgt at takke nej til Venstres tilbud om en stol i økonomiudvalget. Det betyder, at Socialdemokratiet med Poul-Erik Svendsen i spidsen nu er tilbage i en konstituering i Assens Kommune.

Det ser ud til, at den endelige konstitueringsaftale er på plads i Assens Kommune.

Mandag aften holdt partierne Venstre, Konservative og Socialdemokratiet møde, efter Socialdemokratiet lørdag valgte at forlade den daværende konstitueringsaftale.

Socialdemokratiet trak sig, fordi Venstre havde valgt at afgive en plads i økonomiudvalget til Mogens Mulle Johansen, der efter valget valgte at forlade SF og i stedet blive løsgænger i byrådet.

Mogens Mulle Johansen valgt mandag formiddag at takke nej til posten i økonomiudvalget, og derfor blev resultatet af gårsdagens aftenmøde, at Socialdemokratiet nu igen indgår i en konstitueringsaftale med Venstre og Konservative.

quote Det (samarbejdet, red.) bliver udemærket, det skal vi nok få til at fungere

Poul Erik Svendsen, nyvalgt byrådsmedlem, Assens Kommune, Socialdemokratiet

Tåbeligt at være årsag til konstitueringsstop

Mogens Mulle Johansen siger tirsdag morgen, at han ingen kommentarer har til forløbet, før konstitueringen falder på plads. Det sker onsdag, hvor det nye byråd formelt skal konstituere sig.

- Jeg tror, der er sagt så rigeligt, siger han til TV 2 Fyn.

Mandag aften sagde han dog følgende til Fyens Stiftstidende:

- Det var tåbeligt, hvis det var et spørgsmål om en post til mig, der skulle stoppe konstitueringsaftalen. Jeg meddelte, at man kunne pille mig af, hvis det var det, der forhindrede folk i at blive enige.

Med igen når konflikt holdes ude

Sammen optager de tre partier - Venstre, Konservative og Socialdemokratiet - 24 af byrådets 29 pladser.

Poul Erik Svendsen, der var spidskandidat for Socialdemokratiet og er nyvalgt medlem af byrådet, fortæller, at hovedidéen med konstitueringen fra 30. november, som er den partierne nu er vendt tilbage til, var, at konflikten mellem SF og løsgænger Mogens Mulle Johansen blev holdt ude.

Nu hvor løsgængeren ikke tager imod den ellers tilbudte plads i Økonomiudvalget:

- Så er vi selvfølgelig med igen, siger Socialdemokratiets spidskandidat.

Han er tilfreds med, at der nu er lagt låg på uoverenstemmelserne. 

- Der kom en henvendelse fra Venstre om at gå tilbage til den oprindelige konstituering, og det er jo en fremstrakt hånd. Den tager vi selvfølgelig imod, for det var det, vi gerne ville, siger han til TV 2 Fyn.  

Uenighed med Venstre på grund af partiets tilbud om en plads i økonomiudvalget til Mogens Mulle Johansen, siger Poul-Erik Svendsen, at Socialdemokratiet er ovre. Derfor er Poul-Erik Svendsen ikke bekymret for samarbejdet i det nye byråd.

- Det bliver udmærket, det skal vi nok få til at fungere, siger han.

I en pressemeddelelse oplyser de tre konstituerende partier, at fordelingen af formandsposter i byrådet er uændret, i forhold til hvad der blev meldt ud den 30. november.

Venstre tager dermed formandsposterne Miljø-, Teknik- og Planudvalget samt Uddannelse-, Børne- og Familieudvalget. Konservative skal varetage Medborgerskab-, Kultur- og Beskæftigelsesudvalget, mens formandsposten i Social og Ældreudvalget går til Socialdemokratiet.

Pladserne i udvalgene bliver fordelt onsdag under den formelle konstituering.