Færdig med regionen: Satser på byrådet

69-årige Poul-Erik Svendsen går efter en plads i byrådet i Assens Kommune. I denne uge droppede han planerne om at blive spidskandidat til regionsrådet.  

Poul-Erik Svendsen, der er næstformand i Region Syddanmark, meddelte tidligere på ugen, at han trækker sig som spidskandidat ved næste års regionsrådsvalg, og nu satser den 69-årige politiker at få en plads i byrådet i Assens Kommune.

- Jeg vil gerne fortsætte i politik. Det kan både være regionalt og lokalt. Men min første prioritet er at blive opstillet til kommunalvalget. Jeg har arbejdet og boet i kommunen i mange år, så jeg ved meget om de kommunale forhold, siger Poul-Erik Svendsen til TV 2 Fyn. 

- Jeg står til rådighed. Så er det op til partiet, hvordan de vil bruge mig. 

Kredsformand: Stærkt kort for os

I Assens bliver den erfarne politiker budt velkommen. 

- Jeg hilser Poul-Erik Svendsen utrolig meget velkommen. Han er et stærkt kort for os. Uanset hvad der sker, vil Poul-Erik spille en stærk og fremtrædende rolle i partiet efter valget, siger kredsformand i Assens Jacob Anders Dalgaard Schreiner. 

Det er uvist, hvilken position Poul-Erik Svendsen går efter eller bliver tilbudt i Assens Kommune. 

Socialdemokraterne har valgt Ashil Farokh som spidskandidat til næste års kommunalvalg, men han er sygemeldt indtil oktober.

Tabte til SF og Venstre

Regionsvalget i 2017 gik slet ikke som håbet for Socialdemokratiet i Region Syddanmark. Poul-Erik Svendsen fik godt 18.000 personlige stemmer, og det er kun lidt over halvdelen af de stemmer, han fik ved valget i 2013.

Til sammenligning fik den tidligere SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndal knap 70.000 stemmer, og Venstres regionsrådsformand, Stephanie Lose, lige under 90.000 personlige stemmer.

Poul-Erik Svendsen arbejder ved siden af politik som skoleleder på Aarupskolen.