I det fynske folks tjeneste

Ni måneders fængsel for vanvidskørsel

En 21-årig mand skal nu ni måneder i fængsel efter en 34 kilometer lang biljagt, hvor den unge mand blandt andet ræsede gennem landsbyer og forsøgte at køre ind i to betjente.

Foto: Privat

Den dramatiske biljagt fandt sted om natten 1. november sidste år. Politiet forsøgte i første omgang at stoppe den 21-årige bilist i en rutinekontrol. Men manden nægtede at stoppe, og det fik politiet til at indlede en 34 kilometer lang biljagt i området omkring Vissenbjerg.

Manden drønede i høj hastighed gennem flere af de små landsbyer i området. Da bilen kørte ind i noget buskads for at undgå politiets udlagte pigge, forsøgte bilisten at køre to betjente ned ved at bakke mod dem selvom han vidste de stod bag bilen. Betjentene måtte springe for livet og blev ikke ramt. Kort efter forsøgte han at ramme en betjent foran bilen, men også han nåede at undvige. 

Læs også Biljagt: Betjent skød tre gange mod bilist

Biljagten sluttede i Skalbjerg, hvor manden drønede ind i et helle.

Politiet kunne herefter anholde manden, der viste sig at være påvirket af både hash og amfetamin, og bilen han flygtede i var stjålet. 

Manden blev dømt at have forvoldt fare for betjentenes liv og førlighed og blev desuden dømt for vold og flere andre mindre forseelser.

Den 21-årige modtog dommen og blev varetægtsfængslet på grund af forbrydelsens grovhed. 

Læs også Erik så anholdelsen: Flugtbilist lå på asfalten

Udover de ni måneders fængsel fik manden en ubetinget frakendelsen af førerretten i 10 år for et usædvanligt groft kørselsforløb.