Nye byggegrunde i Assens: - Det er på høje tid

I Assens Kommune har man udstykket med jord til at bygge parcelhuse på i alt 56 grunde i kommunen, hvor der de seneste fire år har været stor efterspørgsel på byggegrunde.

I Assens Kommune har man længe oplevet stor efterspørgsel på byggegrunde, og med købet af syv hektar jord i Haarby bliver det snart lettere at bygge sig et parcelhus i kommunen.

Hektarerne var indtil torsdag frugtavleren Per Bækkelund Rasmussens, men han er glad for at kunne bidrage til byggeri i kommunen.

- Jeg er haarbygenser til fingerspidserne og synes, at det er rigtig godt for byen, siger han.

Travlt på byggefronten

Ifølge tal fra boligsiden har der i Assens Kommune siden 2017 været mere end en fordobling i salget af kommunale byggegrunde til privat boligbyggeri, mens hussalget er steget med 78 procent. 

- Der har været en stor efterspørgsel på kommunale byggegrunde til private boliger, og nu er der flere på vej. I alt 56 nye byggegrunde i Haarby og Aarup, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V) og forklarer, at der desuden er 14 grunde i Tommerup.

quote Det er skønt. For jeg har en fornemmelse af, at utrolig mange er kede af, at der ikke var byggegrunde i Haarby, så det er på høje tid

Per Bækkelund Rasmussen, frugtavler, Haarby

De 27 af grundene kommer til at ligge på Per Bækkelund Rasmussens tidligere frugtplantage. Han havde længe overvejet at sælge for at gå på pension, og derfor faldt det godt sammen med byggeudvidelsen i kommunen.

- Byen skal udvikle sig, og jeg kan ikke leve mere af det (frugtplantagen, red.) i dag. Jeg har kun fire hektar med frugt tilbage.

Hjemmearbejde har været fordelagtigt

Borgmesteren har længe mærket en efterspørgsel på at flytte til kommunen, og den er kun blevet større under corona.

- Der har et stykke tid været efterspørgsel på at flytte ud af de store byer, og med corona har folk fundet ud af, at de kan sidde hjemme og arbejde et par dage, og kun behøver at køre ind til byen få dage om ugen, siger Søren Steen Andersen og påpeger selv:

- Det er en bølge, vi ridder på lige nu, men vi ser en tydelig interesse, og der er mange muligheder i natur- og friluftsliv i forhold til at kunne gå ture, mountainbike osv.

Også Per Bækkelund Andersen mener, at kommunen og i særdeleshed Haarby tiltrækker nybyggere.

- Haarby er et attraktivt område, for vi har alting. Vi har idrætshaller, svømmehaller, lægehus, god skole, forretningsliv og industri, siger han og tilføjer:

- Så det er skønt. For jeg har en fornemmelse af, at utrolig mange er kede af, at der ikke var byggegrunde i Haarby, så det er på høje tid.