I det fynske folks tjeneste

- Ord er jo væk i samme øjeblik, som du har sagt det

Torsdag var der fernisering på Tobaksgaarden i Assens, da den populære multikunstner Leif Sylvester Petersen åbnede sin udstilling af malerier og skulpturer.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Fra torsdag den 2. marts til den 2. april udstiller Leif Sylvester sine malerier og skulpturer på Tobaksgaarden i Assens. 

Torsdag eftermiddag blev dørene ind til udstillingen åbnet, og de fremmødte kunne se og byde på værkerne. Der mødte rigtig mange interesserede frem, og det pæne fremmøde glædede multikunsteren, der fortalte, at han til udstillingen har hentet inspiration fra hverdagen og livet generelt.

- Inspirationen er slet og ret livet. Jeg maler, som jeg har det. Det er min måde at kommentere tingene på, siger Leif Sylvester.

Det er Tobaksgaarden i Assens, der udstiller den populære kunstners værker. Først og fremmest har de lavet udstillingen, fordi det er nogle fantastiske værker, siger Lasse Tajmer, der er kulturchef på Tobaksgaarden.

- I sig selv er det meget brugbart at have hængende her, og det er også interessant for mange, siger Lasse Tajmer og henviser til de mange gæster, der besøgte ferniseringen torsdag.

Læs også Leif Sylvester sætter kulør på Sydfyn

- Udstillingen viser også en anden side af Leif Sylvester. Han er kendt som både skuespiller, musiker og billedkunstner, og det er jo altid interessant at se en kunstners mange facetter. Og det er det, vi gør her, siger Lasse Tajmer.

Kunstner på mange plan

76-årige Leif Sylvester spiller, som Lasse Tajmer nævner, også musik, og han er lige nu på turne med sin nye plade, der har titlen Ama'r. Torsdag aften gav han koncert i Odense, og den 25. marts afslutter han turneen med en koncert på netop Tobaksgaarden i Assens. 

- Ord, og det du siger og synger, er jo væk i samme øjeblik, som du har gjort det og sagt det. Et billede er blivende, og du kan se på det igen og igen.

Leif Sylvester, kunstner

Dermed skal multikunstneren altså optræde samme sted, som han også udstiller - og det er ikke hverdagskost.

- Det er første gang, det sker. Jeg kan godt se ideen i, at det ene ligesom kan skubbe til det andet. Og da det nu er 30 år siden, jeg sidst har været ude at spille, så havde jeg også på fornemmelsen, at det på et tidspunkt nok ville være påkrævet at gøre lidt mere ud af det, siger Leif Sylvester. 

Udstillingen kan ses frem til den 2. april.

For ham er der store forskelle på udtryksformerne som kunstner, hvad end man synger eller maler.

- Ord, og det du siger og synger, er jo væk i samme øjeblik, som du har gjort det og sagt det. Et billede er blivende, og du kan se på det igen og igen, hvis du altså synes, det er et godt billede. Og så kan det skifte indhold, alt efter hvem der kigger på det og på hvilken tid, siger Leif Sylvester.

00:32 Luk video