Orlik Tobakskompagni solgt

Salget af Orlik Tobacco Compagny kan betyde flere arbejdspladser i Assens.

Det er Skandinavisk Tobak, som køber aktierne i Orlik Tobacco Company. Og salget til Skandinavisk Tobak kommer forhåbentlig til at betyde en øget eksport.

- Umiddelbart opfatter jeg det som positivt for Orlik Tobacco Compagny fordi virksomheden bliver stærkere på eksportfronten. Da vi startede i 1990 var det en hjemmemarkedsbaseret virksomhed, og vi har en markedsandel i Danmark på 85 procent. Derfor skal fremgangen hentes på eksport, og med salget til Skandinavisk Tobak forventer jeg, at det bliver en stærkere eksportorganisation, siger Georg Gundersen, direktør hos Orlik Tobacco Compagny.

Salget kan dog komme til at koste arbejdspladser i administrationen i Assens, da nogle af de jobs bliver flyttet til København.

Med salget er der sat punktum for 144 år i den samme families ejerskab. Orlik Tobacco Company, er speciel kendt for produkter som blandt andre Rød Orlik og Sweet Dublin.

I 1864 blev Assens Tobaksfabrik grundlagt af familien Gundersen, og virksomheden har siden da været i familiens eje. i 1990 blev Assens Tobaksfabrik lagt sammen med C.B. Møller og Skandinavisk Tobakskompagni og fik det nuværende navn Orlik Tobacco Compagny.