I det fynske folks tjeneste

Politi vil sætte nyt fokus på computertyveri

5000 kroner for oplysninger, der kan skaffe kræftsyge Tobias' computer tilbage, kan nu hjælpe Fyns Politi i kampen for at finde gerningsmændene bag tyveriet.

00:58

Tobias' far Jesper Nørskov Nielsen håber, at dusøren kan være med til at skaffe computeren tilbage, da den indeholder alle familiens fotos af Tobias' sygdomsforløb.

1 af 2

Tirsdag middag mødtes Fyns Politi med Frank Larsen, der har udlovet 5000 kroner i dusør. Hermed har Fyns Politi nu overtaget kompetencen til at afgøre, hvornår der er kommet oplysninger, der er afgørende nok for at dusøren kan udbetales.

Med de formalia på plads vil Fyns Politi nu bruge dusøren aktivt i sin videre efterforskning.

- Når vi nu kommer til at administrere Frank Larsens dusør, vil vi benytte lejligheden til at sætte yderligere fokus på sagen med udgangspunkt i dusøren. Dermed håber vi, at vi kan få oplysninger, der gør, at vi kan fange gerningsmændene og forhåbentlig også få fat i de stjålne effekter, så de kan komme tilbage til familien, siger Brian Fussing, der er Vicepolitiinspektør ved Lokalpoliti Odense, Fyns Politi.

I følge Brian Fussing er det ikke så tit, at politiet indgår samarbejde med folk, der udlover dusører.

- Men vores indtryk er, at når vi så får sat yderligere fokus på en sag, så får vi ofte oplysninger, som vi ikke havde fået ellers, siger Brian Fussing til TV 2/FYN.

En slags "frit lejde"

Fyns Politi åbner nu også op for, at en del af pengene kan udbetales, selv om det ikke vil være muligt at finde gerningsmanden til tyveriet.

Halvdelen kan gives til den person, der indleverer de stjålne genstande.

Tobias og hans familie fik torsdag i sidste uge stjålet blandt andet en computer under Tobias' indlæggelse på OUH. På computeren lå 1.200 billeder fra drengens sygdomsforløb, hvor han undervejs er blevet spastisk lammet.

- Jeg vil have det rigtigt godt med, at pengene kommer til udbetaling til én, der kan skaffe tingene tilbage til Tobias, siger Frank Larsen fra Assens.

Hvis dusøren ikke er kommet til udbetaling ved udgangen af 2013, får Frank Larsen pengene tilbage. Han vil i så fald donerer dem til Børnecancerfonden.

De stjålne genstande er: en hvid Iphone 4S, en 17" bærbar PC af mrk. Toshiba, en harddisk af mrk. Phillips og en Playstation 3 (mærket med "OUH AFD. H.")