Politiet efterlyser vidner til graffiti-hærværk

Politet i Assens vil gerne have hjælp af borgerne til at finde gerningsmanden bag en stribe af hærværk.

To biler og otte huse i Assens er natten til onsdag blevet overmalet med spraymaling.

Man leder dermed efter gerningsmanden til i alt ti tilfælde af hærværk på vejene Strandgade, Damgade og Østergade i den centrale del af byen, fortæller vicepolitiinspektør Anders Furbo Therkelsen fra den lokale politistation til TV 2 Fyn.

- Vi har en klar en formodning om, at det er samme gerningsperson, når vi kigger på farver og tags, siger han.

Det er den grønne og lyserøde farve samt det såkaldte tag bestående af bogstaverne "kmge", der går igen på de biler, husmure, vinduer, døre og postkasser, som er blevet ramt.

Efterlyser vidner

Ifølge vicepolitiinspektøren forøger det store omfang af graffitien risikoen for, at det sker igen. Derfor ser han selvfølgelig gerne, at det bliver opklaret hurtigst muligt, lyder det.

- Vi vil rigtig gerne høre fra nogen, der måske kender til de her tags eller har set noget, siger han.

Når politiet finder gerningsmanden, vil der blive rejst et erstatningskrav. Graffiti er nemlig ikke bare ulovligt, men også dyrt, da der kan være husmure, der skal renses ned, og biler, der skal omlakeres.

- Det er noget træls noget for alle dem, det går ud over, siger vicepolitiinspektøren.

- De forurettede vil også gerne have vished om, hvorfor det er sket for dem, selvom det ser ud til at være tilfældigt udvalgte.

Det er det samme såkaldte tag, der går igen.
Det er det samme såkaldte tag, der går igen.
Foto: Fyns Politi

Et nyt problem

Trods de mange sager fra samme nat, er graffiti ikke noget, de normalt har problemer med i Assens, fortæller Anders Furbo Therkelsen.

- I hvert fald ikke noget udover det sædvanlige, siger han.

Har du oplysninger til politiet, kan du henvende dig til lokalstationen i Assens i ekspeditionstiden enten ved at møde op eller ringe på 4122 7052. Ellers kan politiet altid kontaktes på telefon 114.

Billede3
Foto: Fyns Politi