Politiet fangede indbrudstyve på vej på 'arbejde'

En patrulje fra Fyns Politi fangede natten til fredag to formodede indbrudstyve allerede inden, de nåede at lave indbrud.

Når man fanger formodede indbrudstyve inden de overhovedet når at lave ugerninger, må det siges at være ganske effektivt politiarbejde.

Lige omkring midnat standsede en patrulje fra Fyns Politi en bil i Glamsbjerg. Bilen havde to forskellige nummerplader på, der begge viste sig at være stjålne. Derfor undersøgte patruljen også bilens stelnummer, og fandt hurtigt ud af, at også bilen var stjålet. Den var forsvundet fra ejeren i Haderslev ved et tyveri den 24. oktober. 

Derfor undersøgte politipatruljen bilen grundigt og fandt en række ting, der pegede på, at de to personer i bilen var på vej på natligt arbejde af den ikke-lovlige slags.

- I bilen fandt de blandt andet et koben, hammer, lommelygter, mejsel, handsker og elefanthuer, siger vagtchef ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist.

Der var ingen tyvekoster i bilen, men politiet vurderede, at de var på vej til at lave indbrud. Det er politiet nu i gang med at undersøge, om de kan bevise, ligesom de undersøger, om de to mænd allerede havde forsøgt at begå indbrud, inden de blev standset, fortæller vagtchefen.

- Føreren af bilen var desuden påvirket af stoffer, ligesom han var frakendt kørekortet

De to mænd er henholdsvis 36 og 41 år. De to sidder lige nu på politigården i Odense, hvor politiet undersøger, hvad der skal ske med dem, og om de skal fremstilles i grundlovsforhør.