I det fynske folks tjeneste

Politikerne lukker Dreslette Skole: - Det har været hårdt

Dreslette Skole og Skallebølle Skole skal lukke. Det bliver konsekvensen af den beslutning, som byrådet i Assens traf onsdag aften. I dag fik børnene beskeden.

01:47

Så er det afgjort: Dreslette og Skallebølle Skole i Assens Kommune lukker.

De har kæmpet hårdt for at bevare skolerne, men opbakningen blandt borgerne var større end blandt byrådspolitikerne.

Det blev tydeligt onsdag aften, da der til byrådsmødet i Assens Kommune endeligt skulle stemmes om fremtiden for kommunens skoler - blandt andet Skallebølle Skole og Dreslette Skole. 

Som bekendt valgte et snævert 15-14-flertal i byrådet den model, der lukker de to skoler. I dag fik børnene og de fremmødte forældre beskeden på Dreslette Skole.

01:52 Luk video

Skoleleder Ole Mortensen samlede børn og forældre og takkede for opbakningen til skolen. Han gav en kort orientering om skolens fremtid og lagde vægt på, at lærere og elever på den relativt lille skole fortsat har flere måneder sammen, inden deres veje skilles til sommer, hvor skolen lukker.

Læs også Flertallet har talt: Assens Kommune lukker to skoler

Ole Mortensen fokuserede også på, at mange af eleverne også efter sommerferien vil være sammen - det bliver bare på nye skoler i kommunen.

Formanden for fællesbestyrelsen på Dreslette Skole, Jesper Andersen, ærgrer sig over, at det er nødvendigt at lukke en velfungerende skole med en god økonomi, men understreger, at fokus nu skal være på fremtiden for både elever, forældre og det lille samfund.

- Det har været hårdt, men nu gælder det om at se fremad. Bestyrelsen mødes i eftermiddag (torsdag, red.), og vores opgave er nu at se fremad og arbejde for at sikre blandt andet gode busforbindelser til de børn, der nu skal på andre skoler, siger Jesper Andersen.

Han fortæller, at bestyrelsen også vil arbejde for, at de bygninger, som Dreslette Skole lige nu ligger i, også fremover vil blive benyttet og ikke bare ende med at stå tomme.

01:57 Luk video
00:21

Sådan sagde bestyrelsesformand Jesper Andersen til TV 2/FYN onsdag, da det var blevet offentliggjort, at Dreslette Skole lukker til sommer: Video: Pernille Gram

Luk video

Skolelukninger i Assens:

Dreslette Skole og Skallebølle Skole lukkes.
Børnehaven Den Røde Æske, der er en integreret del af Dreslette Skole, lukkes.
Beløbet pr. elev sænkes med 313 kroner i 2017, 177 kroner i 2018 og 1.177 kroner i 2019.
Skole- og SFO-området får 4,8 millioner kroner mindre i ledelsesbudgettet, og man vil flytte overbygningen fra Tommerup Skole til Tallerupskolen. 

Læs også Ærgerlig skoleformand: Vi havde set lukningen komme