I det fynske folks tjeneste

Politiskud: 21-årig fængslet efter vild kørsel

En 21-årig mand, som er sigtet for trusler mod to politiassistenter i forbindelse med hasarderet kørsel, er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Foto: Privatfoto

Sagen begyndte klokken 01.43 natten til tirsdag. Her blev en hundepatrulje, der kørte i Vissenbjerg, opmærksom på en bil, som patruljen ville standse. Men bilisten stak af og patruljen satte efter bilisten.

Syd for Vissenbjerg forsøgte betjentene at standse bilen ved hjælp af sømmåtter - de såkaldte Stop-sticks. Bilen standsede efter få meter, men bakkede mod de to politibetjente. Betjentene måtte springe for ikke at blive påkørt.

Herefter vendte bilen og ville køre fra stedet. Bilisten kørte direkte mod den ene politibetjent, der igen måtte kaste sig til siden for ikke at blive påkørt. Betjenten skød derefter tre gange mod bilens dæk. 

Læs også Biljagt: Betjent skød tre gange mod bilist

Bilisten fortsatte mod Vissenbjerg, og efter et par kilometer kørte bilen ind i et hegn og en tavle, inden den standsede op.

Klokken 2.06 lykkedes det at anholde bilisten uden yderligere dramatik.

Den 21-årige mand blev tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for trusler mod to politiassistenter i forbindelse med en hasarderet kørsel. Her blev han varetægtsfængslet i 4 uger.

Den 21-årige kærede afgørelsen til Østre Landsret.