I det fynske folks tjeneste

Rådhus åbner i gammel sukkerfabrik

De ansatte på Assens Rådhus knokler til det sidste med at blive klar. Det sprit-nye rådhus åbner tirsdag.

02:02

Det nye rådhus har kostet 110 millioner kroner.

Borgmester Finn Brunse bød de ansatte velkommen til første arbejdsdag.

1 af 3

Før jul blev alt pakket ned på rådhusene i Aarup, Vissenbjerg, Tommerup og Assens, for nu skal de 300 kommunalt ansatte arbejde på samme adresse. Dermed er det punktum for flere års politisk diskussion om antallet af rådhuse i kommunen.

Hvor Daniscos sukkerfabrik før producerede kulhydrater, skal medarbejderne fremover servicere borgerne med sagsbehandling og nye pas osv.

Færre borgerservicecentre

Det nye rådhus har kostet 110 millioner kroner at bygge, og indeholder også politistation, som deler lokale med borgerservicecentret.

Der er dog stadig noget at diskutere for politikerne. Samtidig med åbningen af det nye rådhus følger også en reduktion af borgerservicecentre, så borgerne kun får to steder at kunne henvende sig efter 1. marts - nemlig i Assens og Tommerup.

Venstres viceborgmester Søren Steen Andersen bryder sig bestemt ikke om, at man nu også lukker borgerservice i Vissenbjrg og Glamsbjerg.

- Jeg mener, at man burde have borgerservice flere steder i kommunen. Vi foreslår, at alle bibliotekerne kommer til at kunne servicere borgerne med for eksempel udstedelse af pas, siger Søren Steen Andersen til TV 2/FYN.

Mandag eftermiddag bød borgmester Finn Brunse (S) de godt 300 ansatte velkommen til første arbejdsdag på det nye rådhus med champagne og kransekage. I morgen kan borgerne så også hilse på.