I det fynske folks tjeneste

Statsministeren indvier klasseværelse i skov

Lars Løkke Rasmussen tager søndag eftermiddag et afbræk i sit program for grundlovsdag, når han i Tommerup åbner et nyt naturværksted.

1 af 4

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er selv gammel KFUM-spejder, og derfor har han for længe siden reserveret plads i sin kalender på grundlovsdag, så han kan være med, når KFUM-Spejderne, Tommerup Skole og Børnehusene i Tommerup indvier "klasseværelset i skoven".

Sidste år åbnede Højfyns Friluftscenter, og de nye klasseværelser udbygger nu centeret, så skolebørn kan udforske naturen på nærmeste hold. 

 

I skoven på Dyrhavegårdvej i Tommerup kan børnene nu blive undervist i natur og teknik, og med udstyr for cirka 200.000 kroner kan eleverne for eksempel arrangere Olympiske Lege for insekter. 

Statsministeren skal se på seks nydesignede arbejdsstationer, et fortællested og et toilet. Klasseværelset rummer også sansebænke, bålpladser og shelters til overnatning.  

- Fokus er samarbejdet mellem forening og kommunale institutioner. Vi låner ikke blot hinandens faciliteter, men etablerer nye faciliteter til deling.  Nye former for faciliteter, der understøtter udeundervisning og grupper af børns brug af naturen. Projektets mange målgrupper dækker over alt fra foreninger, institutioner til lokale borgere, siger  Rico Boye Jensen fra KFUM-spejderne i Tommerup.

Assens borgmester Søren Steen Andersen deltager sammen med statsministeren i indvielsen.