Svømmer trods blæst og høje bølger: Michael vil nå fra Aabenraa til Assens

40 kilometers svømning er, hvad Michael Iwersen har på programmet denne søndag. Han vil med sin lange svømmetur sætte fokus på vandglæde og vandsikkerhed.

Klokken 7 søndag morgen tog Michael Iwersen, der er centerleder i Arena Assens, turen ud i havets blå bølger i Aabenraa.

quote Efter starten klokken syv var vi nødt til at få Michael op en gummibåd og vente på, at vejret stilnede af

Tea Fuglsang, Michael Iwersens kone

Og hans plan er, at han ikke skal op af vandet, før han har svømmet 40 kilometer.

Endestationen er Assens.

- Michael elsker vand og vandsport, og han vil rigtig gerne sætte fokus på vandglæde og vandsikkerhed i Assens. Det synes han nemlig mangler, fortæller Michael Iwersens kone Tea Fuglsang, som er med på hele turen fra Aabenraa til Assens i en båd ved siden af sin svømmende mand.

Michael Iwersen fortæller i denne video selv om baggrunden for sin lange svømmetur.
Fotograf: Fotograf: Tea Fulgsang / Privatoptagelse

Vejret er en udfordring

Da Michael Iwersen i går aftes ankom til Aabenraa med sin familie, tegnede det til at blive en forholdsvist problemfri svømmetur på tværs af Lillebælt.

Men vejret ville det anderledes.

Allerede en time efter Michael Iwersen gik i vandet, begyndte der nemlig at slå lyn ned omkring ham.

- Vejret har jo været fuldkommen vanvittigt. Så efter starten klokken syv i morges var vi nødt til at få Michael op i den gummibåd, som følger ham og vente på, at vejret stilnede af, fortæller Tea Fuglsang og fortsætter:

- Han var nødt til at sidde i båden i en time, før vejret tillod ham at svømme videre.

Fokus på vandglæde

Michael Iwersens tur over Lillebælt er dog ikke kun udfordret af lyn og torden.

På Michael Iwersens svømmetur fulgte to både med, der kunne assistere og også stå klar med proviant.
På Michael Iwersens svømmetur fulgte to både med, der kunne assistere og også stå klar med proviant.
Foto: Michael Iwersen /Privatfoto

Blæsten er nemlig taget til i løbet af dagen, og det giver nogle store bølger, som er svære både at svømme, men også at sejle i.

- Vejret gør, at vi ikke kan følge Michael helt lige så tæt med båden, som vi gerne ville. Men han er en virkelig dygtig og øvet svømmer, så jeg er slet ikke i tvivl om, at han nok skal klare sig i det udfordrende vejr, fortæller Tea Fuglsang, der samtidig slår fast, at man kun skal begive sig ud på en så lang svømmetur, hvis man er rustet til det. Turen er bestemt ikke en opfordring til, at alle og enhver skal prøve kræfter med Lillebælt.

- Det her er Michaels måde at vise, hvad vandet betyder for ham, og så håber han, at det kan inspirere til, at flere måske kan finde glæden ved vandet. Men det er bestemt ikke en opfordring til, at andre skal begive sig ud på sådan en tur, siger Tea Fuglsang.

Formålet er altså i stedet at sætte fokus på vandglæde og i samme forbindelse også vandsikkerhed.

Michael Iwersen var til eftermiddag efter otte timer i vandet nået omkring en tredjedel af ruten, og Tea Fuglsang forventer derfor først, at de rammer Assens sent i aften eller sågar i nat. 

Hun håber bare, at vejret ikke forværres, så Michael Iwersen bliver nødt til at springe op ad vandet før mål.

Opdatering:
Michael Iwersen skriver klokken 18:10 til TV 2 Fyn, at han har måtte afslutte sin svømmetur efter 27 kilometer. Han valgte at stoppe, da vinden blev for kraftig og bølgerne for høje til at kunne fortsætte på fornuftig vis.
Michael Iwersen umiddelbart efter han måtte afslutte sin tur, der endte på 27 kilometer. Vejret blve for dårligt til at kunne gennemføre.
Michael Iwersen umiddelbart efter han måtte afslutte sin tur, der endte på 27 kilometer. Vejret blve for dårligt til at kunne gennemføre.
Foto: Michael Iwersen /Privatfoto
HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: