I det fynske folks tjeneste

Tak for nu: 9. klasser lod det regne med karameller

Onsdag fejrer elever fra 9. klasser på Fyn sidste skoledag.

00:25

Eleverne på Glamsbjergskolen tog onsdag afsked med skolen og de øvrige elever. Video: Julie Eleanor Andersen

9.A, 9.C, 9.B, 9.C, 9.C, 9.A, 9.A.

Eleverne på Glamsbjergskolen skriger på afgangseleverne fra 9. klasserne. Jo højere de råber, jo flere karameller fyger der gennem klasselokalet. Den taktik har de yngre elever allerede luret. Lydniveauet holder sig på dets makskapacitet, så længe der stadig er karameller i posen. 

Onsdag har de fleste 9. klasser landet over sidste skoledag. 

Læs også Se billederne: 9. klasserne havde solen med sig

På Glamsbjergskolen er dagen fyldt med årelange traditioner. Afgangseleverne er klædt ud, og hænderne ryger konstant ned i de flere kilo tunge poser med karameller. Det regner med glimtende og farverigt papir over hele skolen.

Hersker og tjener

På denne særlige dag er det 9. klasserne, der bestemmer. Dagen starter til fælles morgenmad på skolen - serveret af dagens tjenere fra 8. klasse. Hele morgenen servicerer, masserer og underholder de den ældre årgang. Næste år er det deres tur til at herske. 

Efter en rundboldkamp, som traditionen foreskriver det på Glamsbjergskolen, samles 9. klasseelever fra hele Fyn i Eventyrhaven i Odense, hvor festen fortsætter resten af dagen.

Derefter begynder læseferien, for selvom skolen onsdag er slut for de fleste, venter stadig afgangsprøver og karaktergivning, inden sommerferien kan begynde. 

I videoen nedenfor kan du følge starten på den allersidste dag i folkeskolen for pigerne på Glamsbjergskolen. 

00:59 Luk video