I det fynske folks tjeneste

Terrariet i Vissenbjerg lukker

Terrariet i Vissenbjerg lukker og udbydes til salg. Økonomien hænger ikke længere sammen, og direktør Kluas Dræby er syg.

Sidste år meldte Terrariet i Vissenbjerg også ud, at den 39 år gamle Zoo var truet af lukning. En storstilet redningsaktion reddede dog Terrariet i sidste øjeblik.

Men nu går den ikke længere.

- Der er ikke midler til at drive Terrariet længere, og lykkes det ikke inden for de næste 14 dage at finde en køber til at overtage forpligtelserne, lukker Terrariet med udgangen af september måned, skriver direktør Klaus Dræby og bestyrelsesformand Henning Clausen i en pressemeddelelse.

Samtidig skriver Terrariet at Klaus Dræby er opsagt på grund af sygdom, og bestyrelsen mener ikke, at der er økonomi til at gennemføre et planlagt generationsskifte.

- Jeg var ude for et trafikuheld i 2009 og siden haft piskesmæld, som har gjort at jeg ikke har kunnet passe mit arbejde fuldt ud, fortæller Klaus Dræby.

Bestyrelsen havde håbet at finde en erstatning for den mangeårige direktør, men det er ikke lykkedes.

Samtidig er økonomien igen kørt i sænk. Sommeren har været fornuftig med mange besøgende på grund af det våde vejr, men foråret var elendigt, og det gør at Terrariet ikke har flere penge.

- Der er ikke penge til lønninger, og det kan være at vi blive nødt til at gå i betalingsstandsning, men det bliver afgjort meget snart, siger Klaus Dræby.

En medvirkende årsag til den elendige økonomi skyldes, at Terrariet i Vissenbjerg over de næste tre år mister deres økonomiske tilskud fra kulturregion Fyn.

Bestyrelsen for Terrariet håber dog at det inden for de næste 14 dage lykkes at finde en køber af den lille Zoo, så en lukning med udgangen af september kan undgås.

Se Terrariets hjemmeside