Tilflytter deltog i Danmarks længste jernbanepicnic: - Det er en dejlig måde at lave noget med ens naboer

Lørdag var 200 fynboer samlet til Danmarks længste picnic langs den nedlagte jernbane i Glamsbjerg.

Solen skinnede over Glamsbjerg lørdag, mens de bløde jazz-toner fra livebandet blæste de værste skyer væk over det, arrangørerne kalder Danmarks længste jernbanepicnic.

Den gamle jernbane i Glamsbjerg er godt 30 kilometer lang, og lige knap så lang blev lørdagens picnic. Grundet coronarestriktionerne var der kun frigivet 200 billetter.

Men det var da heller ikke for at slå rekorder, at Kristina Vang Thirstrup havde smurt en madpakke til familien og foldet sit tæppe ud bag jernbanesporet ved Glamsbjerg Torv.

- Vi er kommet, fordi det er en god måde at møde andre familier på. Det er en dejlig udflugt i nærområdet i stedet for at skulle pakke det hele ned og tage til stranden eller en legeplads langt væk. 

- Det er en dejlig måde at lave noget sammen med ens naboer, fortæller hun.

Stolthed over lokalområde

Kristina Vang Thirstrup flyttede til nabobyen Køng fra Nørrebro i København i oktober. Dengang frygtede hun, at den lille fynske by ikke helt kunne leve op til sammenholdet, hun følte i hovedstaden.

- Det var noget af det, vi troede, vi kom til at savne ved at forlade byen, men der er virkelig nogle vilde kræfter i gang herude, siger Kristina Vang Thirstrup.

Arrangørerne af picnicen er den lokale gruppe Glamsværkerne, der efterhånden har været aktiv nogle måneder. 

- Formålet med Danmarks længste jernbanepicnic er at samle folk på kryds og tværs. Det er vigtigt både for fællesskabsfølelsen, og fordi folk trænger til at være sammen oven på en lang nedlukningsperiode. Men i høj grad også for at føle stolthed over sit lokalområde, fortæller projektleder og én af initiativtagerne til Glamsværkerne, Rikke Louise Fage-Fjord.

Det var gratis at deltage i lørdagens picnic, men der blev alligevel frigivet 200 billetter efter først til mølle-princippet for at sikre, at coronarestriktionerne kunne overholdes.
Det var gratis at deltage i lørdagens picnic, men der blev alligevel frigivet 200 billetter efter først til mølle-princippet for at sikre, at coronarestriktionerne kunne overholdes.
Foto: Pernille Gram

Hun håber at dagens arrangement vil få endnu flere fra lokalområdet til at engagere sig.

- Jeg synes, vi kan se, at flere tænker, at det er muligt at få ting til at ske, når bare man siger det højt. Så jeg håber virkelig, det kan være med til at sætte gang i en bevægelse, siger hun.

Til efteråret er Glamsværkerne klar med endnu et arrangement. Rikke Louise Fage-Fjord afslører, at en pop up-café dukker op i byen.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: