Tv-vært undskylder: Vil holde auktion for at hjælpe Snave

For femte gang på kort tid er byskiltet til landsbyen Snave blevet stjålet, efter at have været omtalt i Peter Ingemanns programserie fra Fyn. Nu holder han auktion for at samle penge ind til at dække udgifterne.

- Undskyld! Undskyld til Assens!

Sådan skriver TV-værten Peter Ingemann på sin facebookprofil, efter byskiltet til den fynske landsby Snave igen er blevet stjålet.

I sin programserie  ’Ingemann, Fyn & Lolland-Falster’ kørte Peter Ingemann rundt på sin røde Puch Monza Juvel, og da han lagde vejen forbi Snave, fortalte han om skiltet og de populære "Polle fra Snave"-reklamer, der kørte i alle stuer fra begyndelsen af 2001. 

Men gennem 20 år har Assens Kommune haft udgifter til at opsætte nye byskilte, fordi de er blevet stjået, hver gang kult-serien er blevet omtalt. 

quote Jeg sagde i udsendelsen, at man skulle lade skiltene være og tage en selfie i stedet. Men sket er sket, og det er jeg rigtig ked af

Peter Ingemann, TV-vært

Siden Peter Ingemanns program er skiltet igen blevet stjålet hele fem gange, hvilket giver kommunen udgifter for godt 8.000 kroner.

Derfor undskylder tv-værten på facebook og forsøger at samle penge til at dække udgifterne gennem en auktion af sin gule hjelm.

Opfordrede til selfie

I videon på Facebook siger Peter Ingemann godmorgen og forklarer, at han er vågnet op til de dårlige nyheder om byskiltet. 

- Der er blevet pillet yderligere fem skilte ned. Jeg sagde i udsendelsen, at man skulle lade skiltene være og tage en selfie i stedet. Men sket er sket, og det er jeg rigtig ked af, siger han i videoen.

Polle fra Snave og Peter Ingemann har glæden ved røde Puch-knallerter til fælles. Den gule hjelm på billedet, er den man kan købe på auktion.
Polle fra Snave og Peter Ingemann har glæden ved røde Puch-knallerter til fælles. Den gule hjelm på billedet, er den man kan købe på auktion.
Foto: TV 2-screendump/SF Film-collage

I programmet kører Peter Ingemann på sin eferhånden velkendte Puch og bærer en gul ikonisk hjelm.

- For at gøre skaden god igen, sætter jeg min gule hjelm på auktion til højest bydende og donerer penge til Assens Kommune, siger han og skriver desuden i opslaget:

- Hjelmen har fulgt mig ca 2.500 km på landevejene i tv og ja, den er måske lidt gammelsvedig - det koster ekstra. Jeg er jo en slags 2-takts-Elvis.

Velgørende formål

Hvorfor bliver skiltene stjålet?

I Assens Kommune er man ved at være trætte af at skulle sætte et nyt byskilt op.

- Der er jo ikke så meget at gøre ved det. Vi sætter jo bare nogle nye skilte op, ligesom vi har gjort de andre mange, mange, mange gange, sagde Freddy Heine Nielsen tirsdag til TV 2.

Hvis den gule hjelm sælges til et højere beløb end de 8.000 kroner, der vil dække udgifterne for de fem, nyopsatte byskilte, bliver resten af pengene doneret til Blå Kors.

- Og jeg sætter gerne en tus på hjelmen og smider mit private Underberg patronbælte oveni, siger han. 

Man kan byde ved at skrive til Peter Ingemann i en privat besked.