Tyve stjal julehyggen i Flemløse: - I får frit lejde

Den tradtionelle julebelysning i Flemløse er i fare. Mand ville have "findeløn" på 5.000 kroner for at fortælle, hvor stjålen lift befinder sig

- Sæt de reservedele ved træet eller ved hjørnet. Eller i en pose ved kroen, så klarer vi os derfra.

Sådan lyder opfordringen til de tyve, der for en uge siden stak af med en lift i Flemløse.

Opfordringen kommer fra Steen-Ove Teisner, formand for Flemløse-Voldtofte Landsbylaug.

Reservedelene er i denne forbindelse nødvendige samlesmuffer, så der kan komme strøm til de lyskæder, der nåede at blive hængt op inden tyveriet.

På den forsvundne lift lå samlemufferne, og Steen-Ove Teisner lover frit lejde til tyvene i bytte for julebelysningen, som første søndag i advent skal - eller måske skulle - tændes for 28. gang.

Formanden siger desuden til TV 2 Fyn, at får man lift og samlemuffer tilbage, så trækker man også den politianmeldelse tilbage, som blev indgivet efter tyveriet natten til søndag i sidste uge.

Mystisk opkald

Liften tilhører Jørgen og Jette Jørgensen, som i mange år drev det lokale el-firma. Liften er end ældre model. Den er fra 1995 og beskrives som rusten og kongeblå.

Den er af mærket Up-right og har indregistreringsnummeret UR 4433.

Efter tyveriet lavede Jette Jørgensen et opslag på Facebookgruppe med en efterlysning af det stjålne.

Og midt på aftenen ringede telefonen hos Jørgen og Jette Jørgensen. Her tilbød en mand, at fortælle hvor liften befinder sig.

Til gengæld skulle han have 5.000 kroner i "findeløn". Det blev afvist, og siden har ægteparret ikke hørt fra manden, som ringede fra et ukendt nummer.

Sådan ser "Kvinde-egen" i Flemløse ud med julebelysning på.
Sådan ser "Kvinde-egen" i Flemløse ud med julebelysning på.
Foto: Jan Seneca