I det fynske folks tjeneste

Udstilling på havnen i Assens puster nyt liv i udskældt museum

En gammel arrest og løbende udskiftning i udstillingen ”Mennesket og Havnen” skal genrejse Museum Vestfyn.

Mandag 7. april mindes Peter Willemoes med kransenedlæggelse, kanoner, musik, sang og fakkeloptog.

Et helt katalog af ideer ligger klar til at blive ført ud i livet. For Museum Vestfyn har noget at bevise for hjembyen Assens. I 2011 var kritikken fra Kulturarvstyrelsen nemlig hård og kontant. Faktisk truede styrelsen med at trække to millioner kroner i støtte tilbage, såfremt museet ikke fik mere tidssvarende og interessante udstillinger. Det kostede senere den daværende museumsleder jobbet.

- På fredag er vi klar til at byde indenfor i Toldbodhus til ”Mennesket og Havnen”. Det bliver en udstilling, hvor den besøgende gerne skulle have lyst til at komme tilbage flere gange. For vi skifter løbende ud i den, røber museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen.

Mere konkret kommer udstillingen til at bestå af byens gamle arrest, der blev brugt i over hundrede år.

- Vi har bevaret dele af interiøret fra cellerne i den arrest, der var i funktion fra 1858 til 1969. Den bliver dermed en del af den store forandring vi har gennemgået de seneste par år. Vi er blandt andet kommet godt i gang med at formidle historien til børn, siger Johan Møhlenfeldt Jensen.

Senere på året, den 13. juni, åbner en udstilling om Assens-maleren Dankvart Dreyer, der levede fra 1816-1852 og som høstede stor anerkendelse får både portrætter og landskabsmalerier. Et par måneder efter følger indvielsen af en ny renoveret, italiensk have i forbindelse med Frederik Ernsts Samling.

TV 2/FYN sender direkte fra Toldbodhus onsdag mellem 15.10-15.30.