I det fynske folks tjeneste

Vagtlægesagen: Møde om loft over vagter

Det skal ikke ske igen i fremtiden, at en vagtlæge kan have 38 vagter på to måneder, samtidig med at han har ansvaret for egen praksis også. Det er i hvert fald kravet fra Region Syddanmark, når de mandag mødes med vagtlægerne.

For første gang i de 12 år, at Venstre-politikeren Bo Libergren har stået for den politiske del af samarbejdet med lægerne, er der indkaldt til ekstraordinært møde.

Eneste punkt på dagsorden er sagen om Regina Holmegaard fra Glamsbjerg, der i marts døde af en blodprop kort tid efter, at en vagtlæge havde bedt hende om at tage smertestillende medicin, selvom hun fortalte om symptomer som kunne pege på en blodprop.

Det viste sig efterfølgende, at lægen, der ikke opfangede den 36-åriges behov for akut hjælp, havde haft 38 vagter på 60 dage ved siden af sin almene praksis.

- Vi skal have lavet nogle retningslinjer for et maksimum af antal vagter. Og i hvert fald nogle formuleringer i instrukserne om, at man skal være udhvilet, siger Bo Libergren til TV 2/FYN.

Mødet bliver holdt klokken 16 mandag.

- Jeg regner med, at lægerne er indstillede på at finde en løsning, og jeg håber også at vi kan melde noget ud efter mødet, siger Bo Libergren.

Til Ritzau har næstformanden for PLO-Syddanmark da også givet udtryk for, at der skal strammes op i reglerne.

- Vi tager et samarbejdsudvalgsmøde med Region Syddanmark, hvor vi gennemgår vores vagtinstruks og laver de nødvendige formuleringer i vagtinstruksen, siger Jørgen Skadborg.

- På den måde kan man betrygge både politikere og befolkningen ved, at læger er udhvilet, når de møder på vagt, siger han.