Vil du være ambassadør?

Hvis man går med en lille ambassadør i maven, er det ikke længere en helt uopnåelig titel at få. Altså hvis man bor i Assens. Og hvis man kan tage til takke med titlen som ambassadør for Assens eller en anden af kommunens byer.

Som et led i indsatsen for at få flere tilflyttere til Assens Kommune, skal borgerne nu sættes i spil. Kommunen ønsker, at lokale ildsjæle skal blive by- eller landsbyambassadører.

- Vi vil gerne involvere de mange borgere, der gerne vil gøre en forskel for deres lokalområde og for nye eller potentielle tilflyttere, siger landdistriktskoordinator Steen Søgaard.

Der er allerede mange gode eksempler fra andre lokalsamfund i Danmark, hvor lokale borgere virker som en slags lokale ambassadører. F.eks. ringer nogle ambassadører på hos tilflytterne og byder dem velkommen, samtidig med at de afleverer en blomst. Andre steder udleverer de en informationsmappe om lokalsamfundet.

- Vi vil gerne tage imod inspiration udefra, men vores mål er, udover at få skabt et lokalt korps af ambassadører, at involvere de interesserede borgere i at skabe netop deres ideer. Vi skal ikke kopiere andre kommuner, men udvikle det, der giver mening i Haarby, Voldtofte, på Helnæs eller i et kvarter i Assens, siger Steen Søgaard.

Assens Kommune inviterer interesserede til borgermøde d. 31.10 i Frøbjerg Forsamlingshus kl. 19. Som inspiration til mødedeltagerne kommer der repræsentanter fra Lokalrådet i Givskud, der fortæller om deres erfaringer med deres udgave af ambassadørordningen.

Læs mere på facebooks side for lokalsamfund i Assens