185 mænd vil bruge Facebook-gruppe til at skabe ro og orden på Sydfyn

En hemmelig gruppe på Facebook med mere end 185 mænd vil skabe ro og orden på Sydfyn blandt andet efter voldtægten af en pige på Langelandsfestival, som TV 2/Fyn har fortalt om i denne uge.

En ny, hemmelig gruppe på Facebook under navnet 'De sydfynske herrer' vil skabe ro og orden på Sydfyn og øerne efter episoderne med flere overgreb på Langelandsfestival. 

Initiativtageren til Facebook-gruppen, Lasse Lind, mener, at politiet har svigtet og at det nu er nødvendigt at tage sagen i egen hånd. 

- Jeg er træt af måden, staten håndterer sagen på, siger Lasse Lind til TV 2/Fyn. 

Fyns Politi arbejder stadig på anmeldelserne om overgreb, men har bekræftet over for TV 2/Fyn, at der i nogle af tilfældene er tale om drenge fra Børnecenter Tullebølle. 

De sidste ugers uro omkring Børnecenter Tullebølle og de kommende ugers aktiviteter på Sydfyn, hvor blandt andet Indian Summer og Svend Prisen finder sted, er da også årsagen til, at Lasse Lind skrider til handling. 

- Der kommer til at være en masse unge piger, som kommer til at drikke sig godt og grundigt i hegnet, og mit spørgsmål er så bare 'kunne det ske igen?', siger Lasse Lind. 

I øjeblikket har Facebook-gruppen 185 medlemmer. Men det er ikke alle, der tager lige godt imod nyheden om et borgerværn på Sydfyn. 

- Det er rigtig skidt, hvis der er nogen, der vil begynde at lave en gruppe og køre rundt som eget opsyn og holde øje med nogle, der er lidt mere solbrændte, end vi andre. Det er direkte usmageligt, siger Jan Ole Jakobsen (V), formand for Uddannelses-, Social- og Kulturudvalget i Langeland Kommune. 

Selvom initiativet ikke får politisk opbakning, er man hos Fyns Politi ikke afvisende over for initiativet. 

- Jeg tror ikke, man tager loven i egen hånd. Så længe man holder sig til at observere og ringe til politiet, hvis man observerer noget. Det er jo sådan set den støtte, vi generelt har brug for i befolkningen. Men det skal blive derved og ikke gå videre, siger Johnny Schou, Linjechef for lokalpolitiet, Fyns Politi. 

Facebook-gruppen 'De Sydfynske Herrer' afviser, at der er tale om racisme, og initiativtager Lasse Lind håber bare, at han kan være med til at gøre en forskel på Sydfyn. 

- Jeg har altid set Svendborg som et trygt sted, hvor folk har lyst til at komme hen med deres familier, så de ved, at deres børn kommer til at vokse op et trygt sted. Jeg føler bare ikke, at det er et trygt og sikkert sted mere.